Hell Let Loose je nově na Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hell Let Loose je nově na Kickstarteru

Hell Let Loose je nově na Kickstarteru

David Plecháček

David Plecháček

2. 10. 2017 11:28 2
Reklama

Asi si těžko vzpomenete na naše novinky zkraje července, možná vám ale utkvěla v hlavě hra Hell Let Loose. Když ničím, tak alespoň svým názvem a tím, že se chce postavit proti tomu, kam směřují současní hegemoni prvoválečných a druhoválečných her, totiž Battlefield a Call of Duty, a chce vytvořit realističtější multiplayerovou alternativu.

Zatímco Verdun se snaží zatápět Battlefieldu, Hell Let Loose míří na nové Call of Duty, tedy do druhé světové války. Studio Black Matter jej vyvíjí exkluzivně pro PC, přičemž podle původní zprávy se měla hra dostat na trh už ze začátku příštího roku. Jenže detailně a věrně vymodelovat mapy, tak jako například St. Marie Du Mont u pláže Utah, něco stojí. Vývojáři tak spustili kampaň na Kickstarteru, aby se komunita na zajištění nákladů také trochu podílela.

Vývojáři – na poměry jiných kampaní – nechtějí zase tolik, přibližně 100 tisíc dolarů. Částku už téměř vybrali, překročení kýženého limitu je tedy jen otázkou času. Ze stránky se nedozvídáme mnoho nového: opět je kladen důraz na realističnost, na věrohodné mapy o velikosti čtyř čtverečních kilometrů, i na multiplayer, jenž do hry zapojí sto hráčů najednou.

Kromě toho ale konečně vidíme hru v chodu. Unreal Engine 4 se stará o technickou stránku a z přiloženého videa můžete taktéž posoudit, jak se to celé povedlo. Záběry představují alfaverzi celé hry. Přesně tu si budete moci zahrát, pokud na další vývoj přispějete. Autoři jasně říkají, že na Kickstarter nezamířili dříve jednoduše proto, že chtěli mít v rukou hmatatelný produkt, který mohou ihned nabídnout hráčům a tím i dokáží, že hra opravdu v budoucnu vyjde.

„Tohle je simulace války... ne arkádová střílečka," odhánějí a zároveň lákají rozličné fanoušky, kteří by si snad mysleli opak. Podle studia Black Matter jste ještě nikdy neprožili druhou světovou válku tak, jak jste měli. „Vždycky jsme si mysleli, že se dá tento žánr posunout ještě dál," říkají. Nakolik se jim to povedlo, musíte posoudit vy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama