Ze Steamu bylo odstraněno 200 titulů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ze Steamu bylo odstraněno 200 titulů

Ze Steamu bylo odstraněno 200 titulů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

27. 9. 2017 11:15 12
Reklama

Při posledním představení změn na Steamu jsme vám přinesli ucelený přehled dosud vykonaných i plánovaných změn, které nyní vedly k poněkud praktičtějšímu zásahu do této platformy. Tým Valve totiž oznámil, že ze své distribuční platformy odstranil takřka dvě stovky titulů.

Jednat by se přitom mělo o hry, které pocházejí od fakticky jediného vydavatele (Silicon Echo), což už něco nutně napovídá o kvalitách a o přístupu k vydávaným hrám. Tyto byly sice nabízené buďto zcela zdarma nebo za mrzký peníz v nejrůznějších balíčcích, jejich vývoj však byl pochybný a minimálně z pohledu použitých materiálů si byly navzájem podobné a docházelo tak k ohromné recyklaci.

Během léta jediný tým vytvořil a vydal téměř devadesát her, což v tomto období znamenalo 10 % z celkového přírůstku titulů.

I díky tomu během léta jediný tým vytvořil a vydal téměř devadesát her, což v tomto období znamenalo 10 % z celkového přírůstku titulů na Steamu. Motivací k takovému přívalu her pak nebylo zřejmě nic jiného než následné obchodování se sběratelskými kartami, s čímž už ostatně ve Valve také bojují.

prohlášení pro magazín Polygon pak Valve dali vědět, že se v tomto případě jednalo o celý tým lidí, který se na plný úvazek věnoval obcházení pravidel a vymýšlení způsobů (a to klidně i pod více účty naráz), jak na Steamu zbohatnout nečestným způsobem. Na to konto Valve ukončilo veškeré dohody a smazalo ze Steamu všechny jinak takřka identické hry.

Pro lepší obrázek se můžete podívat na video níže, v němž youtuber SidAlpha odhalil některé z praktik tohoto vydavatele a kde lze mimo jiné kupříkladu vidět i to, že v jediný den vyšly dva díly plošinovky SlingSkull Zombies naráz a tyto navíc používaly prakticky identické objekty. Řadu z materiálů pro tyto hry lze přitom nalézt ve standardní knihovně enginu Unity a identický postup pak tento tým pravidelně uplatňoval i jinde. Zkrátka celkem zajímavý moderní podvod, ve světle kterého dávají změny na Steamu docela dobrý smysl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama