Ataribox možná už na jaře příštího roku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ataribox možná už na jaře příštího roku

Ataribox možná už na jaře příštího roku

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 9. 2017 09:09 6
Reklama

Společnost Atari sice patří k legendám herního průmyslu, doby její slávy jsou ale dávno pryč. Přesto jsme se letos v létě dozvěděli o chystané nové konzoli jménem Ataribox. Ta je podle prvního teaseru ve vývoji prý už roky, nyní se ale dozvídáme první důležité detaily, mimo jiné i plánovaný termín vydání.

Ataribox má být konzolí, kterou bude pohánět upravený operační systém Linux a nabídne jak retro tituly, tak i nové hry. V jeho jádru bude speciální procesor od AMD s technologií Radeon Graphics. Zároveň údajně na televizi poskytne uživatelům kompletní PC zážitek. K dispozici tak budou streamovací služby, webový prohlížeč a multimediální funkce. Těšit se také můžete na údajné tuny retro her od Atari, které budou přímo součástí systému.

Výrobce uvádí, že zatímco konkurenční konzole mají uzavřené systémy a vlastní platformy pro digitální prodej, systém Atariboxu bude otevřený a uživatel si jej může upravit k obrazu svému. Nadto ale bude mít přístup ke hrám, které si pořídil jinde.

Podle informací serveru Polygon by se ještě letos na podzim měla rozjet kampaň na platformě Indiegogo, v případě jejího úspěchu by pak konzole byla dostupná na jaře příštího roku. Cenové rozpětí je stanoveno mezi 249 a 299 dolary v závislosti na hardwarovém vybavení. Pamětníci dostanou možnost vybrat si i retro dřevěný dekor. Je pro vás Ataribox zajímavý, nebo si, podobně jako my, myslíte, že půjde spíše o bouři ve sklenici vody? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama