Sony neplánuje konkurovat Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony neplánuje konkurovat Switchi

Sony neplánuje konkurovat Switchi

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

26. 9. 2017 12:25 2
Reklama

Andrew House se v rámci výstavy TGS rozpovídal o současné situaci na konzolovém trhu a vypustil do světa zajímavé komentáře týkající se jak samotných plánů Sony, tak i pohledu na současnou konkurenci.

Řeč je zejména o nepřímou konkurenci v podobě konzole Nintenda Switch, která se v poslední době těší značné oblibě a která si uzmula z celkového trhu již citelný díl. Dle House se však prodeje Switche pravděpodobně prakticky vůbec nepodepsaly na prodejích čtvrtého PlayStationu a z toho přímo vyplývá další část jeho komentáře.

Switch je dle House vyloženě hybridní konzolí a cílí zkrátka a dobře na poněkud odlišné publikum. A právě odtud také pramení i to, že si konzole od Sony a Nintenda vzájemně do zelí nelezou, a to ani v dohledné budoucnosti.

Sony se dle slov CEO Sony Interactive Entertainment totiž zaměřuje zejména na zábavu v obývacím pokoji, na západních trzích obzvláště. S tím souvisí i ukončení snah protlačit na trh v širším měřítku Vitu. U té je nám známo, že se nesetkala s velkým úspěchem, a to prý zejména proto, že uživatelé a hráči na západě mají rádi v kapse jediné ucelené zařízení, a tím jsou v současné době pochopitelně chytré telefony.

Zde zřejmě Sony podcenila situaci a jakýkoli důraz na Vitu je v posledních letech již neaktuální. Kupříkladu takoví indie vývojáři sice platformu živí i nadále, Sony má však jiné plány a na to konto Andrew House vyloženě říká, že přímou konkurenci Nintenda Switch ani neplánují a tato společnost tedy zůstane u takzvaně velkých dobrodružství vázaných pouze na naše obývací pokoje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama