Podoba ovladače Duke má od Xboxu zelenou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podoba ovladače Duke má od Xboxu zelenou

Podoba ovladače Duke má od Xboxu zelenou

David Plecháček

David Plecháček

22. 9. 2017 08:44 4
Reklama

Neaspiruje na titul o nejergonomičtější model, ani na cenu za nejlepší design na světě. Možná se vám ani nemusí líbit a může vám připadat archaický. Přesto se najdou desítky tisíc hráčů, kteří podlehnou nostalgii a chystaný Xbox ovladač zvaný Duke si pořídí.

Microsoft jej definitivně odhalil na E3, přičemž macatý gamepad bude kompatibilní jak s Windows 10, tak s Xboxem One. Je zvláštní, že Microsoft jej před lety z trhu stáhl, protože jej lidé nenáviděli. Úzká skupina, včetně klíčové postavy v historii Xboxu Seamuse Blackleyho, si ale přála návrat. Přesto tento návrat nebyl tak jednoduchý, jak se může na první pohled zdát. Nejedná se totiž o kopii v měřítku 1:1.

Microsoft, respektive divize Xboxu, na něm udělala několik změn. Například místo prostředního loga umístila LCD display. K čemu bude sloužit, prozatím nevíme. Ať už ale podobných změn bylo více či méně, na Twitteru zmíněného Blackleyho jsme se dozvěděli, že finální podoba dostala zelenou a že návratu nestojí definitivně nic v cestě.

V Česku byl původní Xbox spíše raritou, ale ovladače známé ze série 360 a One z Duka nevychází. Zbytečně naddimenzovaný ovladač byl v roce 2002 nahrazen ovladačem S, který přišel na trh spolu s launchem konzole v Japonsku. To už ale někteří s Dukem hrávali třeba původní Halo nebo Project Gotham Racing, takže si jej díky nostalgii možná i pořídí. A pokud chcete mít doma něco speciálního, můžete si jej pořídit i vy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama