Guillemot: Open-world hry nás často kopírují
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Guillemot: Open-world hry nás často kopírují

Guillemot: Open-world hry nás často kopírují

David Plecháček

David Plecháček

18. 9. 2017 12:45 10
Reklama

Pravděpodobně víte, který žánr her je teď nejpopulárnější. Jsou jím open-world hry. Jedním z průkopníků posledních let je Ubisoft. Se sériemi Assassin's Creed, Far Cry nebo Watch Dogs se s ním žádný z velkých vydavatelů nemůže měřit. Ale může jej napodobit. Tak, jako to podle Yvese Guillemota udělala například poslední Zelda a Horizon Zero Dawn.

Šéf Ubisoftu, nejznámější z klanu Guillemotů, o tomto tématu pohovořil v rozhovoru posledního čísla magazínu Edge. „Je to zajímavé, protože The Legend of Zelda: Breath of the Wild si vzala spoustu věcí, které již existovaly ve Far Cry a dalších našich hrách, ale udělala je perfektně. Nemyslím si, že nejdůležitější jsou samotné mechanismy, ale spíš to, jak je kdo udělá. Jak z nich vývojáři dostanou to nejlepší a dopřejí tak hráčům ten nejlepší možný zážitek,“ říká.

Svou myšlenku dále rozvádí. Stejný systém může být ve dvou hrách, ale to, jak jej vývojáři zpracují, může zapříčinit, že je hráči nerozeznají jako jedno a to samé. „Ta pravá práce spočívá v tom, že máte spoustu možností, které se snažíte co nejideálněji nakombinovat. Pokud jsou tyto systémy a mechanismy stejné, znamená to, že z nich vývojáři nevytěžili maximum.“

Guillemot dále dodává, že si i Ubisoft dává na čas, tudíž i jeho hry se jedna od druhé liší. „To je vždycky náš cíl. Ale když se podíváte na spoustu her, které vychází – například na Horizon Zero Dawn od Sony – tak i ty používají ty samé mechanismy jako my. V tomto průmyslu zkrátka musíte sledovat, s čím přichází ostatní hry a vydavatelé.“ Guillemot se tím dostal k zajímavé myšlence: totiž proč jsou ty samé systémy v sérii Assassin's Creed kritizovány, zatímco ty samé, například v Zeldě a Horizonu, hráčům nevadí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama