Remaster Okami vyjde u nás v prosinci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remaster Okami vyjde u nás v prosinci

Remaster Okami vyjde u nás v prosinci

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 9. 2017 10:09 5
Reklama

O tom, že by se kultovní hra Okami z PlayStation 2 mohla znovu objevit ve formě remasteru na aktuální generaci konzolí, jsme vás už několikrát informovali. Zpráva se nyní vynořila znovu, tentokrát ale z tak důvěryhodného zdroje, že už můžeme opětovné vydání Okami považovat za hotovou věc.

AKTUALIZACE

Věci nabraly rychlý spád a Capcom oficiálně potvrdil, že Okami míří i na západní trh. Datum vydání vydavatel nastavil na 12. prosince, opravdu ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Nejnovější konzole od Nintenda zůstává definitivně mimo hru. Okami HD bude dostupné digitálně i na fyzických nosičích, přičemž bude stát 20 dolarů, tedy přibližně 500 korun. 

Níže napsané stále platí. Kromě podpory až 4K rozlišení se dočkáme širokoúhlého obrazu, přičemž ale nostalgici mohou přepnout zpět na formát 4:3. Remaster by neměl spočívat jen ve vyšším rozlišení, ale i ve vylepšené kvalitě hry jako takové. 

PŮVODNÍ ZPRÁVA

O hře se totiž píše v novém čísle japonského magazínu Famitsu, které předčasně uniklo na veřejnost. Remaster Okami má podle něj vyjít v Japonsku ještě letos, konkrétně 13. prosince ve verzi pro PC a 21. prosince ve verzích pro PlayStation 4 a Xbox One. O variantě pro Nintendo Switch bohužel nepadla ani zmínka, stejně jako o vydání hry na západních trzích.

K dispozici by podle informací Famitsu měly být hned dvě edice hry, standardní a limitovaná. Rozsah úprav a vylepšení, které remaster přinese, zatím není znám, víme jen tolik, že na PC, PS4 Pro a Xboxu One X hra nabídne podporu 4K rozlišení a minihry, jež byly dostupné na nahrávacích obrazovkách ve verzi pro PS2 budou přítomny i v remasteru.

Je to vůbec poprvé, co by se Okami podívalo na platformu PC. Po původním vydání na druhou generaci konzolí od Sony vyšla také verze pro Nintendo Wii, hra se ale už jednoho HD remasteru dočkala - vyšel v roce 2012 na PlayStation 3. Hru má na svědomí Clover Studio v čele se slavným Hideki Kamijou, jehož jméno si hráči nejčastěji spojují s tituly Resident Evil, Devil May Cry a v současné době s tvorbou studia PlatinumGames.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama