Autoři Starboundu mísí Stardew s Potterem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Starboundu mísí Stardew s Potterem

Autoři Starboundu mísí Stardew s Potterem

David Plecháček

David Plecháček

13. 9. 2017 09:49 2
Reklama

Vývojáři sandboxového 2D Minecraftu Starboundu a vydavatelé veleúspěšného Stardew Valley, Chucklefish Games, lákají herní svět na novou hru. Popisují ji netradičně, něco jako když se Stardew Valley spojí s Harrym Potterem. Informace o projektu přinesl magazín PC Gamer.

Vezmeme to z gruntu. Oficiálně stále ještě nepředstavená novinka, jejíž název zatím neznáme, bude akční RPG, v němž se budeme starat o svou postavu podobně jako ve zmíněném Stardew Valley. To je jedna část spojení, tou druhou je zasazení. Novinka se totiž odehrává v čarodějnické škole. Ne náhodou – základní ideou hry je stimulovat lidskou představivost, tak jako se to dařilo právě knihám Joanne Rowlingové.

O těchto ambicích hovoří Finn Brice, výkonný ředitel společnosti a také hlavní designér bezejmenné novinky. „Když jsme dokončili Starbound, nechali jsme tým debatovat nad tím, jakou hru udělat příště. Všichni ale chtěli něco kratšího, než byl Starbound, a tak padla volba na Wargroove. Ale překvapilo nás, že vedle něj se lidem zalíbila myšlenka vytvořit hru z čarodějného světa. Měli jsme pocit, že se chytí obojí, a tak jsme se rozhodli zpracovat oba projekty.“

Od oficiálního odhalení nás ještě nějaký čas dělí. Studio se chce ujistit, že jakmile s něčím přijde, bude to mít tu správnou atmosféru, která hráče uhrane. Že se komunita začala zajímat ukazují i reakce na první střípky na Twitteru. „Reakce byly úžasné a je prostě super vidět, kolik lidí se zajímá o simulaci školy čar a kouzel, tak jako my,“ řekl Brice. Navíc dodal, že se autoři leccos učí i od Stardew Valley Erica Baroneho: „Líbí se nám myšlenka propadnout kouzlu herního světa a zamilovat se do něj a této myšlenky se držet. Základní mechanismy jsou samozřejmě také důležité, ale naším cílem bylo vytvořit svět, které by byl zábavný a okouzlující natolik, že byste v něm chtěli být,“ dodal.

O inspiraci jsme už hovořili, ale nad rámec zmíněných děl Abi Cooke Hunt, jeden z designérů, řekl, že ve skutečnosti bylo největší inspirací Kiki's Delivery Service (česky Doručovací služba čarodějky Kiki) od studia Ghibli. „Dále to byla knižní série Old Kingdom (Staré království) Gartha Nixe a knihy s Toničkou Bolavou od Terryho Pratchetta.“

Do té doby, než novinka vyjde, máte alespoň čas si všechny tyto hry zahrát, filmy zhlédnout a knihy přečíst. O Starém království hovořil například David v jednom z hPodů, a jeho barvitý popis knih Sabriel, Lirael a Abhorsenka si možná ještě vybavíte. A pokud ano, uznáte, že nás v chystané hře od Chucklefish čeká barvité a zajímavé dobrodružství.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama