Autoři Journey představují novou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Journey představují novou hru

Autoři Journey představují novou hru

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 9. 2017 08:44 3
Reklama

Vývojářské studio Thatgamecompany má na svém kontě dosud jen trojici her, minimálně s tou poslední se mu však podařilo značně rozčeřit vody herního průmyslu a rozdmýchat další kolo debaty o tom, že hry mohou být formou umění. Od vydání Journey ale už uplynulo těžko uvěřitelných pět let, je tedy nejvyšší čas, aby se tým pochlubil něčím novým.

Na nový projekt lákali vývojáři už od roku 2013 a nyní byl konečně formálně oznámen. Jmenuje se Sky a na rozdíl od předchozích titulů, které vyšly na platformy PlayStation, se chystá na zařízení s operačním systémem iOS. Stejně jako v případě starších her od Thatgamecompany půjde spíše o jakýsi virtuální zážitek, vývojáři tvrdí, že je velmi těžké titul popsat slovy. Tvrdí ale, že je specificky vytvářen tak, abyste jej hráli a sdíleli se svou rodinou a blízkými.

Zážitek popisují jako návštěvu virtuálního lunaparku, kde si můžete vytvořit přetrvávající vzpomínky. V rozhovoru, který s hlavou studia Jenovou Chenem udělal Geoff Keighley, pak Chen například uvádí, že Sky je o pocitu, že jsme všichni nějakým způsobem propojeni. Hra má klást důraz na vzájemnou pomoc a jejím ústředním motivem je prosté „dávání“.

Herní svět nabídne uživatelům vizi obří a vyspělé civilizace, která ale bohužel neskončila zrovna slavně. Bude se také neustále měnit. V přiloženém teaseru se můžete přesvědčit o tom, že Sky minulost studia rozhodně nezapře a podobnost s Journey je opravdu výrazná. Dá se očekávat, že po vydání mobilní verze přijde později i port na domácí konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama