Switch bude na Vánoce nedostatkové zboží
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch bude na Vánoce nedostatkové zboží

Switch bude na Vánoce nedostatkové zboží

David Plecháček

David Plecháček

8. 9. 2017 11:09 11
Reklama

Než se z Nintenda NX stal Switch, veřejnost neustále spekulovala, o jaký projekt se jedná. Jednou z častých teorií byla helma pro virtuální realitu. Čas ukázal, že situace nemohla být o mnoho méně vzdálenější. Na summitu Variety's Entertainment & Technology Reggie Fils-Aime řekl, co si o VR myslí teď.

Jednalo se o zajímavé srovnání, neboť Fils-Aime o VR hovořil ještě před tím, než se na trhu objevilo, a teď po více než roce situaci komentuje znovu. Evidentně zaujímá stále stejná stanoviska. V roce 2015 řekl, že VR uspěje tehdy, budou-li hry zábavné a pokud se bude jednat společenskou aktivitu. Obojí ale neplatí. Právě izolovanost virtuální realitě nesvědčí a „mnoho her ve VR není upřímně ani moc zábavných“.

Nintendo se po neúspěchu s VirtualBoyem vydalo vlastní cestou. Ať už jde o 3DS podporující 3D pohled i bez brýlí nebo o hybridní konzoli Switch. Šéf americké divize Nintenda navíc řekl, že si nemyslí, že by bylo domácí konzolové hraní videoher mrtvé, což dokládá třeba zmíněný Switch. Konkrétně o produkty Nintenda je obrovský zájem, což kromě konzole dokládá i nová Zelda s podtitulem Breath of the Wild.

Switch je navíc tak populární, že Reggie Fils-Aime prohlásil, že přes Vánoce mnohé obchody mohou hlásit vyprodáno. Předpovědět poptávku je složitá disciplína, nicméně ani lidé z Nintenda stoprocentně neví, zda budou na nákupní horečku dobře zásobení. „Poptávka po Switchi je evidentní,“ řekl. Zajištění dostatku hardwaru je prý teď prioritou číslo jedna.

Své obavy vyjádřilo Nintendo už před měsícem. Tehdy prohlásilo, že chce výrobu navýšit. „Děláme vše pro to, aby si každý, kdo má o Switch zájem, mohl své zařízení před Vánoci pořídit,“ stálo v prohlášení pro Wall Street Journal. Otázka je, jestli to bude stačit. K poslednímu červnovému dni bylo prodáno 4,7 milionu hybridních konzolí. Kolik to asi bude zkraje nového roku?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama