Kdo dál využívá DRM? U Sonica dělá problémy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kdo dál využívá DRM? U Sonica dělá problémy

Kdo dál využívá DRM? U Sonica dělá problémy

David Plecháček

David Plecháček

31. 8. 2017 08:48 3
Reklama

Denuvo má velmi zajímavou křivku zájmu. Nejdříve vyletěla strmě vzhůru jako raketa s pověstí neprolomitelné ochrany, později se začaly na piedestalu tvořit praskliny s tím, jak trvanlivost zabezpečení začala povážlivě klesat, až se celá lety vybudovaná reputace začala hroutit jako domeček z karet ve chvíli, když byla každá hra prolomena v řádu několika hodin a dní. Přesto to někteří zkouší znovu.

Podle všeho – byť o tom není na Steamu ani zmínka – se o Denuvo opírá například Sonic Mania. Hra měla původně vyjít 11. srpna, ale Sega na poslední chvíli povedenou inkarnaci Sonica odložila o dva týdny, údajně proto, aby zamezila veškerým technickým problémům a vydala bezkompromisní verzi. Jenže to spíše vypadá, že těchto 14 dnů sloužilo k přidání právě zmíněného Denuva, které nadělalo ve hře paseku.

Podle všeho hra v tuto chvíli nepodporuje offline mód. Pokud si tak chcete nejnovějšího Sonica zahrát, musíte zůstat online. Sega sice říká, že se jedná o bug, který řeší, ale zdá se, že stopy vedou právě ke zmíněné implantaci DRM ochrany. Pikantní na celé věci je také to, že za rozhodnutím a následným přidáním ochrany nestojí vývojáři, nýbrž přímo vydavatel.

V těchto dnech také vychází nové Life is Strange. I Before the Storm se bude podle všeho opírat o Denuvo. Vývojáři z Deck Nine ale říkají, že zabezpečení nebude mít žádný vliv na výkon a technickou stránku hry. No a když už hovoříme o hrách s DRM, musíme k nim přidat i Marvel vs. Capcom: Infinite, byť Capcom neposkytl žádné další informace. Uvidíme, jak dlouho ochrana vydrží, a jestli ji po jejím případném prolomení vývojáři/vydavatelé odstraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama