Capcom neotřele slaví 30 let Street Fighter
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom neotřele slaví 30 let Street Fighter

Capcom neotřele slaví 30 let Street Fighter

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 8. 2017 07:49
Reklama

Kultovní série bojovek je s námi už 30 let a Capcom se při té příležitosti rozhodl udělat radost všem příznivcům druhého dílu, kteří jsou zároveň stále majiteli archivní konzole Super NES. Ve spolupráci se společností iam8bit, výrobci různých herních sběratelských lahůdek, přináší speciální sběratelskou edici cartridgí Street Fighter II právě pro originální SNES.

Ten se může v japonských obývácích povalovat už od roku 1990, v zámořských 1991 a v našich evropských od roku 1992. Právě kvůli pravděpodobnému vysokému stáří konzolí se s novinkou nese i velice netradiční upozornění. V rámci minimalizace nebezpečí soudních sporů se rozhodly obě společnosti stojící za sérií cartridgí zbavit veškeré odpovědnosti za technické potíže způsobené hrou a vydaly upozornění před možným vznícením konzole. Také doporučují, aby měli hráči při hraní vždy po ruce hasicí přístroj. To dává pojmu “žhavá novinka” nový rozměr.

Samozřejmě to neznamená, že by každý hráč sběratelského artiklu měl jako na trní čekat, kdy z jeho konzole vyšlehnou plameny. “Chápeme, že to varování může působit přehnaně, ale existují pro něj logické důvody. Považujeme bezpečnost zákazníků za to nejdůležitější. Vydáváme novou cartridge kompatibilní se SNES, ale nevydáváme novou konzoli. Tím pádem nemůžeme být zodpovědní, respektive ho nemůžeme jakkoliv předvídat, za stav archivních SNES konzolí, na kterých může být tato cartridge hrána. Varování je nutné opatření před těmito nepředvídatelnými faktory stárnoucího hardwaru. Byť se jedná o hratelnou cartridge, především ji vnímáme jako sběratelský předmět,” vysvětlují své obavy iam8bit.

Kazetky nepatří k nejlevnějším herním relikviím, jejich cena se zastavila na 100 dolarech (v přepočtu zhruba 2200 českých korun).

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama