Nový South Park vyjde zcela bez cenzury
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový South Park vyjde zcela bez cenzury

Nový South Park vyjde zcela bez cenzury

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 8. 2017 15:32 7
Reklama

Jestliže jste před třemi lety hráli South Park: The Stick of Truth na konzolích, určitě si pamatujete, že některé scény byly cenzurovány, aby náhodou nedošlo k poškození morálky hráčů. Přeci jen, unést pohled na anální sondáž na mimozemské lodi a další podobné chuťovky, to už vyžaduje pořádně silné žaludky. V případě pokračování se ale cenzury prý už nedočkáme.

Producentka hry Kimberly Weigend ze sanfranciské pobočky Ubisoftu to potvrdila v rozhovoru pro server GamesIndustry. Všechny verze hry, tedy jak ty konzolové, tak ta pro PC, budou podle ní po celém světě prosty jakékoli cenzury. Hra prošla sítem ratingových organizací dokonce i v typicky prudérní Austrálii, kde získala nálepku 18+ bez jakýchkoli dalších zásahů. To se jejímu o tři roky staršímu předchůdci nepodařilo.

Producentka hry tvrdí, že ačkoli tým netušil, jak hodnocení ratingových organizací dopadne, je samozřejmě velmi potěšen zjištěním, že si hráči po celém světě budou moci užít hru v nezměněné podobě. Navíc se prý nemusíme bát, že by hra byla nějak umírněnější než první díl. Vývojáři úzce spolupracují s Mattem Stonem a Treyem Parkerem, tedy s autory seriálové předlohy, a ti jsou známí tím, že si zrovna servítky neberou. O scény z kategorie „provádění mužského potratu“ tedy rozhodně nebudeme ochuzeni.

Bude určitě zajímavé sledovat, zda se i v budoucnu budou poměry v ratingových organizacích nadále uvolňovat. Zejména pro země, jako je Německo či již zmíněná Austrálie by to mohlo znamenat, že se na jejich trh dostanou dříve nedostupné herní tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama