Vývojáři indie hororu jej vydávají skrz torrent
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři indie hororu jej vydávají skrz torrent

Vývojáři indie hororu jej vydávají skrz torrent

David Plecháček

David Plecháček

28. 8. 2017 07:52 7
Reklama

Pirátství je zločin. Ale především se jedná o problém a černou můru všech nezávislých vývojářů i všech velkých vydavatelů. Pirátství totiž snižuje počet hráčů, kteří si hru pořídí. Než se debata v naší diskuzi stočí k tomu, jestli to je pravda či nikoliv, je potřeba říct, že existují i týmy, které chtějí pirátů „využít".

Není to úplně standardní taktika, ale jedná se o validní způsob, jak rozšířit povědomí o dané hře. Po následující zprávě totiž bude znát Darkwood celý svět. Nebo alespoň všichni, kteří si ji přečtou. Stejně jako studio Acid Wizard, které se k odvážnému kroku rozhodlo. Po vydání minulý týden na Steamu svůj horor „vydávají“ na serveru The Pirate Bay.

Maciej Gorny svůj krok vysvětluje tím, že celý tým chce, aby měli všichni možnost hrát zabezpečenou, stabilní verzi bez jakéhokoliv rizika. „Rozhodli jsme se hru nahrát na Pirate Bay, aby lide, kteří si nemohou dovolit za hru zaplatit, mohli stáhnout bezpečnou verzi,“ řekl v tiskovém prohlášení.

Studio Acid Wizard dále říká, že bylo přímo frustrováno, kolik klíčů nakonec skončí přeprodáno a distribuováno na nebezpečných a pochybných stránkách, a tak se s tím rozhodlo něco dělat. „Podobné praktiky nám prakticky znemožnili rozdávat klíče mezi hráče, kteří na Darkwood nemají peníze,“ říkají. „Takže pokud nemáte peníze, vytvořili jsme bezpečný torrent na The Pirate Bay, kompletně bez ochrany DRM.“

Není v tom žádný háček. Hráče nečeká ani žádný in-game postih. „Máme jen jednu prosbu. Pokud se vám Darkwood líbí a chcete, abychom ve vytváření her pokračovali, zvažte budoucí pořízení naší hry, alespoň v nějaké slevě, buď na Steamu, GOGu nebo na Humble Store.“ Kromě toho, že je Darkwood horor, by vás ještě mohlo zajímat, že se jedná o top-down hru, která vyšla proto, že se autoři báli hrát ostatní hororové hry. Také způsob, jak se s tím vypořádat. Na Steamu se obvykle prodává za 14 eur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama