Microsoft oznámil Age of Empires IV
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft oznámil Age of Empires IV

Microsoft oznámil Age of Empires IV

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 8. 2017 07:13 4
Reklama

Tak nejen vydání remaku StarCraftu, ale také oznámení dalšího plnohodnotného pokračování strategické série Age of Empires má toto léto potěšit srdce stratégovo. Oznámení přichází pochopitelně z Gamescomu a na starosti jej má Microsoft.

Ten svěřil vývoj hry týmu Relic Entertainment (který byl Microsoftu propůjčen od Segy), jenž má již díky sériím Company of Heroes a Dawn of War z univerza Warhammer 40 000 své bohaté zkušenosti. V tomto případě se však bude muset přesunout ještě dále do historie.

Čerstvě zveřejněná ukázka hry avizuje příchod několika historických epoch rozdělených do mnoha kontinentů a spatřit tak lze indiány, Římany, samuraje a další. Na bližší detaily jsou však zástupci vydavatele i autoři skoupí.

Kromě gameplay záběrů nám tak nyní chybí kupříkladu i konkrétní datum vydání či platformy, portfolio autorů se však minimálně z hlediska strategií dostalo na PC, Mac i Linux, dá se však předpokládat, že v partnerství s Microsoftem by se výčet platforem mohl změnit.

Vedle toho se pak během včerejšího streamu pořádaného u příležitosti oslav dvacetiletého výročí značky Age of Empires hráči dočkali ještě jené milé připomínky – na podzim dorazí notně vylepšená reedice prvního dílu hry.

Na tu rovněž láká nově zveřejněná ukázka, která začíná povědomým pokřikem (a který jen tak mimochodem celkem nenápadně zazněl už během nedělní prezentace Microsoftu) a avizuje podporu 4K rozlišení, navýšení populačního limitu, předělaný orchestrální soundtrack i do moderní podoby upravený interface.

Zveřejněná ukázka pak v tomto případě již záběry přímo ze hry představuje a sami tak můžete spatřit výše uvedené novinky i některé další, kterými se reedice hry může vesele pyšnit

Datum vydání je stanoveno na 19. říjen, na webu hry se však můžete registrovat do uzavřené betaverze hry, která startuje právě dnes. K tomu všemu navíc společnost oznámila, že tyto definitivní edice pak vyjdou i v případě druhého a třetího dílu série, takže fanoušci strategických her se rozhodně mají nač těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama