Další souls-like hra sází i na střelné zbraně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další souls-like hra sází i na střelné zbraně

Další souls-like hra sází i na střelné zbraně

David Plecháček

David Plecháček

22. 8. 2017 13:40 1
Reklama

Fanoušci Dark Souls, Bloodborne a jiných podobných her by měli nastražit uši a poslouchat. Nebo alespoň zpozornět. Během Gamescomu totiž svou hru odhalilo studio Toadman Interactive. Relativně neznámý tým se pouští do poměrně ambiciózní tuhé akce. A vy možná už podle úvodu tušíte, na jaké publikum Sebastian Thorwaldsson a jeho kolegové míří.

Immortal: Unchained, jak se novinka jmenuje, je totiž novým přídavkem do žánru souls her. Jenže tam, kde ostatní troskotají absencí jakékoliv invence, chce studio Toadman překvapit. Jednak futuristickým fantasy světem, ale i tím, že tu kolem sebe nebudete jenom máchat meči a jinými chladnými zbraněmi, ale že se čas od času podíváte do vlastních mířidel a vystřelíte několik nábojů.

Světy, v nichž se Immortal odehrává, jsou decimovány blíže nepopsanými změnami vesmíru. Na hraně propasti se nenacházíte jenom vy, nýbrž všichni. V nastálém zmatku ale vemte jed na to, že bude pekelně těžké přežít. „Naše hra je daleko od tradičních stříleček. Pořád v ní hrají roli směr útoku nebo dobře časované úskoky. A tak počítejte s tím, že i vy se častokrát ocitnete na zemi; stejně jako naše inspirace, ani Immortal není lehká hra,“ píše Thorwaldsson na PlayStation Blogu.

Jak už to v podobných hrách bývá, nejste někdo, nýbrž jste ten, který má změnit běh současného života. Vás, jako jediného, chrání tzv. Monolith, starověká skořápka, která pravděpodobně nějakým způsobem ovlivňuje věci za hranicemi vašeho světa. I když se zdá, že se jedná o něco mocného a svým způsobem nebezpečného, zároveň vám to kolikrát přijde k ruce. Není nic lepšího, než využít jeho sílu k likvidování nepřátel. Tento předmět vás sice dokáže oživit, ale všechno, co jste dosud měli, zůstane ležet na místě vaší smrti. To už jsme někde viděli.

V Immortal: Unchained nenavštívíte jen jeden svět, nýbrž jich uvidíte hned několik. Mezi nimi vás budou přepravovat určité „proudy“. O variabilní prostředí by neměla být příliš nouze. Doufejme. Jestli Immortal vykročí ze stínů béčkových her, které pouze imitují podařené předlohy, a stane alespoň na úrovni The Surge a jiných, budeme rádi. Jako vždy ale v případě těchto her zachováváme skepsi a spíše se necháme překvapit. Radíme vám to samé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama