Sea of Thieves spojí hráče na PC a konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sea of Thieves spojí hráče na PC a konzolích

Sea of Thieves spojí hráče na PC a konzolích

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

21. 8. 2017 10:15
Reklama

On-line pirátská námořní akce Sea of Thieves sice ještě nemá pevně stanovené datum vydání, to však pochopitelně Microsoftu nijak nebránilo v tom, aby tento odlehčený titul ukázali i na své prezentaci novinek před Gamescomem. A tam jsme se mimo jiné dozvěděli o tom, s jakou lehkostí hra podporuje multiplatformní hraní.

Řeč je pochopitelně o provázání Xboxu One a PC a nešlo se na jednu stranu ubránit dojmu toho, že si Microsoft (a nejenom v tomto případě) rýpal do svého konkurenta v podobě Sony, který se podobné myšlence prozatím vehementně brání (o dříve uvedených důvodech čtěte zde). V případě Sea of Theives jde prý každopádně o tak plynulý a skvělý zážitek, až prý pomalu nejde na rozum, kterak to tvůrci doposud opomíjeli.

Příprava podobné (a již dříve potvrzené) funkcionality pochopitelně nebyla jednoduchá a minimálně ze strany Microsoftu samotného muselo jít o kvantum práce v otázce propojení dvou ve své podstatně dost odlišných platforem, výsledek je však plynulý, funkční a stojí za to. Zároveň prý nedochází k jakýmkoli neshodám či nekompatibilitě a ve hře lze následně jen těžko rozeznat, kdo řádí s myší a kdo s páčkami na gamepadu.

To samozřejmě vyžadovalo precizní optimalizaci, jež aktuálně dospěla do bodu toho, že hráči na PC jsou o pouhých 4,5 % preciznější v zabíjení kostlivců. A to už je dle týmu Rare prý dostatečně vyrovnaná hodnota na to, aby se hra mohla nadále v tomto rozpoložení vesele testovat, monitorovat situaci (a statistiky) však pochopitelně vývojáři slibují i nadále.

Větší otázka a případné problémy pochopitelně tkví zejména v PvP, ani tam by však k přehnaným potížím docházet nemělo. Každopádně až bude hra dokončená, tak slibuje být i patřičně vyrovnaná a mělo by tedy jít i o identický zážitek bez ohledu na zvolené platformě.

Jak to dopadne v praxi, to se dozvíme nejdříve až příští rok, nicméně předobjednat si hru ve verzi pro Xbox One můžete na Xzone již nyní. A připomenout pak můžeme i naše první dojmy z letošní E3 prezentace hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama