V Kolíně EA Originals reprezentuje Fe
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Kolíně EA Originals reprezentuje Fe

V Kolíně EA Originals reprezentuje Fe

David Plecháček

David Plecháček

21. 8. 2017 18:05 2
Reklama

Když se na letošní E3 objevilo z EA Originals jen A Way Out, přišlo nám to jako skvělá novinka a možná ještě lepší nápad, ale zároveň nás překvapila absence nadějně vypadající hříčky Fe. Fe je totiž vůbec první hra tohoto programu, který vznikl na základě úspěchu Unravel. Od oznámení se ale po něm slehla zem. Až dosud.

„Náš program pomáhá malým vývojářům, aby mohli vytvářet menší unikátní hry. Doslova jsme za rok, co Originals funguje, hovořili se stovkami studií. Upřímně? Je to jeden z mých oblíbených programů. Vidíme tu vášeň a zapálení autorů, tedy všechno to, proč máme hry tak rádi,“ říkal Patrick Soderlund na pódiu. A po A Way Out z E3 přišel na Gamescomu konečně čas na Fe goteborského studia Zoink.

„Zoink nám skrze Fe připomínají, že je všechno na světě kolem nás propojené. Vytvořili svět, v němž ukazují určitou magii a krásu přírody stejně jako všech jejích živých bytostí,“ pokračoval Soderlund. A protože EA chce, aby si Fe zahrálo co nejvíce lidí, vydá jej kromě PC a Xboxu One a PlayStationu 4 i na Nintendu Switch.

Před novináře poté předstoupil Andreas Beijer ze studia Zoink, což připomnělo vystoupení Martina Sahlinse se svou pletenou postavičkou. Beijer ale tak osobně nepůsobil. Za něj ale hovoří Fe, a proto vám raději pustíme trailer za hudebního doprovodu skupiny Of Monsters & Men a písničky Little Talks, kterým se na konferenci novinka prezentovala. Hra vyjde z kraje příštího roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama