Co týden dal: Velké jubileum a Hrejfest
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Velké jubileum a Hrejfest

Co týden dal: Velké jubileum a Hrejfest

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 8. 2017 16:00 3
Reklama

Od přírody máme rádi kulaté věci. Rádi za kulatými věcmi běháme, rádi do nich kopeme, rádi do nich mlátíme, odpalujeme je, chytáme je, mačkáme, jíme… A zdaleka nejvíce jsme my, lidé, vysazeni na kulaté cifry a kulaté nádoby. Právě tyto dvě věci se staly symboly uplynulého týdne. Legendární hPod dosáhl dalšího neuvěřitelného milníku a my s vámi osobně strávili příjemný večer v rámci druhého Hrejfestu. Pojďme si při neděli tyto dva zápisy do historie připomenout.


ZRUŠME TO UŽ

Co týden dal: Velké jubileum a Hrejfest
i Zdroj: Hrej.cz

Když někdy v lednu roku 2006 u mikrofonu zasedlo kvarteto Dobrovský, Starman, Grygar a Bulíř, a do světa vypustilo první dvacetiminutový podcast honosící se názvem hPod, zřejmě si ani ve snu nedokázali představit, že pod stejným názvem vyjde nová epizoda i o necelých dvanáct let později. Jen to číslo trochu narostlo. Ze skromné jedničky nám cifra nabobtnala na úhledných 600 (deset kop, padesát tuctů, nazývejte jak je ctěná libost). Za ta léta se samozřejmě změnilo mnohé, u mikrofonu zaujala místo naprosto odlišná paleta diskutujících, na přetřes přišla jiná témata, jiné hry, jiné konzole.

Doba se změnila. Osazenstvo šestistého hPodu ve složení Jarda, Pavel, Vojta, Tadeáš, David, David a Tomus uzavřelo další stovku a zase o ždibec přiblížilo hPod magické tisícovce. Kdoví, třeba se jí za těch zhruba osm let dočkáme. Už dnes ale hPod patří k nejdéle běžícím podcastům s železnou pravidelností. Ostatně od ledna roku 2006 neuplynul týden bez nové epizody.

Během let se samozřejmě měnil i formát pořadu. Původní, v porovnání s dneškem kratičké nahrávky se nesly v duchu klasické diskuze nad aktuálním děním v herním světě, a až časem vznikly první rubriky nebo tradiční soutěž. Časem samozřejmě některé rubriky daly hPodu vale. Vzpomeňme na letitou Hru týdne, Osobnost týdne nebo Retro, oplakejme všechny rozlité vyhrály z oblíbených Sázek.

Je tak nějak jedno, zda přemýšlíte o Halině Pawlovské a fekáliích s třpytkami (#463), chcete si zahrát Squirrel Bobble (#466), máte chuť si jen tak zafritovat (#575), nebo si vážně toužíte poslechnout, co mají společného balonky, podříznutí kozlové a homosexuální delfíni (#443). Památné momenty a nezávazná diskuze s pikantními vtípky jdou prostě s natáčením hPodu ruku v ruce a jistě si vzpomenete na nejeden svůj oblíbený.

Tak vzhůru k sedmi stům! Vojta možná jde proti proudu, hPod ale jen tak své poslední sbohem neřekne.

PIJTE S NÁMI

Co týden dal: Velké jubileum a Hrejfest
i Zdroj: Hrej.cz

Nejvýznamnější a pro čtenáře nejatraktivnější událostí týdne byl bezesporu sobotní Hrejfest. Historicky druhé setkání redakce Hrej.cz a váženého čtenářstva se uskutečnilo v prostorách Joystick baru v Jindřišské ulici nedaleko Václavského náměstí. Hospodské dostaveníčko zájemcům slibovalo příjemně prožitou noc s téměř kompletním osazenstvem webu. Těmto slibům jsme se snažili v maximální možné míře dostát a několik desítek fanoušků dostalo příležitost prověřit stolně-fotbalové schopnosti Jardy, na vlastní kůži zkusit hraní proti chea… pardon, Davidovi, vyfotit se na baru s Vojtou nebo si pokoutně vychutnat noční cigaretu s Pavlem.

První zvědavci se u vchodu do našeho nočního azylu scházeli už od páté hodiny odpolední, postupně se pak objevovali příznivci ze všech koutů republiky. Kromě domácí Prahy v diskuzích zaznívalo i Brno nebo Plzeň. A právě větší cestovatelé s námi často zůstávali na výčepu až do pozdních ranních hodin.

Vytrvalejší návštěvníci se dočkali Pavlova půlnočního překvapení (ostatní čtenáři si na něj ještě pár dní počkají). Během večera proběhlo nesčetně zápasů v Super Smash Bros. na Wii U, alkoholickým šlágrem akce se stal tematický drink Mortal Kombat. Možná i ten se podepsal nad slabší nedělní výkonností metabolismů některých zúčastněných. No, co naplat, Hrejfest jak má být. Všichni ale přežili, respektive přežívají ranní střízlivění v pořádku a jsou připraveni pokračovat v poctivé práci.

Nezbývá tedy nic jiného, než všem příchozím vřele poděkovat za podporu. Především doufáme že jste si akci užili vy, fanoušci, a že jsme se z očí do očí, gamepadů do gamepadů, neviděli naposledy.

Nedá se svítit, slavnostní, kratší nedělní souhrn je u konce. Přichází čas někde v klidu a míru vstřebat těch pár půllitrů Únětic, drinků a spánkový deficit. Ostatně kalendář nás rozhodně nešetří. Za dveřmi číhá kolínský Gamescom a můžeme jen doufat, že letos to bude videoherní svátek obzvláště vypečený. Tak Hrejte a pijte s námi!

Videa a podcasty za minulý týden: Hrajte s námi: Blackhole Complete EditionHrajte s námi: Agents of MayhemDohrajte s námi: Bloodborne #10Hrajte s námi: ObserverHrajte s námi: Slime Rancher, hPod #600

Recenze za minulý týden: Observer, ChromaGun, Aven Colony, Uncharted: The Lost LegacyPyre

Články za minulý týden: 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama