inXile nečekaně vydal remaster Bard's Tale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka inXile nečekaně vydal remaster Bard's Tale

inXile nečekaně vydal remaster Bard's Tale

David Plecháček

David Plecháček

18. 8. 2017 13:49 1
Reklama

Řekněte: že jste nečekali, že inXile Entertainment dnes vydá nějakou hru, natož že se bude jednat o remaster jedné z vlastních klasik? Tak, opravdu je to tak. Studio inXile totiž vydalo The Bard's Tale Remastered and Resnarkled.

Značně upravený a vyžehlený první díl série a vůbec první hry od studia jako takového vyšel dnes na PlayStationu 4 a na PS Vita. Vývojáři u oznámení říkají, že zdvojnásobili množství pixelů všech textur a hra teď funguje ve 4K při 60 FPS. Je to už dlouhých 13 let, co se Bard's Tale inXile ujalo, od té doby se ale série stala velice populární například i na mobilních telefonech.

Úplně první The Bard's Tale (pod názvem Tales of the Unknown, Volume I: The Bard's Tale) ale vyšel už v roce 1985. Až do roku 1991 se o sérii staral Brian Fargo v Interplay. Když na ní později sám navázal v roce 2004 v inXile, nekopíroval klasické RPG, naopak si z nich spíše dělal legraci. Terčem byla ustálená klišé a další neduhy tradičních her.

Hra se stala prakticky legendou. Po světě sbírala výborná hodnocení a dosud patří mezi hry, které by vás neměly minout. Remasterovaná edice, byť vychází jen na konzolích od Sony, je poměrně slušným výchozím bodem. Pak si možná prošlapete cestičku až ke čtvrtému dílu, který je v přípravě. K jeho vydání dojde ale až příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama