Čtěte výčet novinek aktualizace PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čtěte výčet novinek aktualizace PS4

Čtěte výčet novinek aktualizace PS4

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

17. 8. 2017 13:21 10
Reklama

Přidání podpory češtiny v rámci nové aktualizace konzole PlayStation 4 je pro našince jistě tím největším přídavkem, tím však novinky ještě pochopitelně nekončí a o jejich představení se již stará nový příspěvek na PlayStation blogu.

Aktualizace kódovým jménem označená NOBUNAGA potěší vybrané hráče již nyní, jde však o prostý betatest a touto formou představené novinky ještě nemusí být finální. Stejně tak nemusí být vždy na sto procent funkční, již jen jejich ucelený přehled je ale každopádně příslibem celkem atraktivního kvalitativního posunu.

Předně se tak kupříkladu můžeme dozvědět o přepracované správě rodinných účtů. Ty mají nově svého „rodinného manažera“, který se stará o účty ostatní a který má kdykoli možnost další jiný (dospělý) účet povýšit na roli ochránce či rodiče. Každý takový účet pak může individuálně spravovat to, co které dítko může zobrazit a jaké se ho týkají restrikce. Dosud mohla taková pravidla být uplatňována pouze globálně, novinkou je tedy individuální přístup ke každému z podřazených účtů.

Za další se místo „oblíbených kontaktů“ v rámci menu konzole hráči dočkají správy vlastních seznamů uživatelů. Ty půjdou vytvářet dle libovolných preferencí a půjde jich mít pochopitelně také větší množství.

Do kategorie sociálních funkcí spadá i další novinka v podobě odlišné správy komunit, které půjde nově propojit s živým vysíláním, což opět o něco urychlí přechod mezi jednotlivými obrazovkami konzole a zpříjemní tak vybraným hráčům uživatelský zážitek. Stejně tak půjde notifikace od uživatelů spatřit nově i při použití VR a vedle toho budou ona upozornění okamžitě přístupná i v rychlém menu konzole.

Notifikace pak půjde každopádně vypnout v momentě, kdy se uživatelé věnují něčemu jinému než hře, kupříkladu sledování filmu či seriálu. U samotných upozornění pak půjde nastavit anonymní režim (tehdy se kupříkladu nemusí zobrazit odesílatel zprávy) a bude možné měnit i jejich barvu.

Z technického hlediska pak aktualizace přináší novinku v podobě prostorového zvuku (5.1 i 7.1) při sledování filmů s PSVR na hlavě a samozřejmostí je i slíbená podpora vyššího rozlišení i snímkovací frekvence o hodnotě 60 snímků v rámci vysílání na Twitch. To se však týká pouze PlayStationu 4 Pro.

Až jako poslední si pak Sony schovala poznámku o tom, kterak se konzole naučí novým jazykům a stále tedy platí, že do konzole dorazí čeština. Tato podpora by mohla dokonce odemknout lokalizaci i u titulů, které již česky umí, ale z důvodu kopírování nastavení konzole ji dosud zatajují. Vedle toho se pak dočkají i mluvčí dalších několika dosud opomíjených jazyků, pro jejich výčet už ale zavítejte do onoho příspěvku. Tentokrát je to celkem obsáhlé čtení a doplnit si jej můžete i přiloženou galerií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama