Okami možná dorazí na současné konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Okami možná dorazí na současné konzole

Okami možná dorazí na současné konzole

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 8. 2017 08:52 5
Reklama

Jestliže jste vlastnili konzoli PlayStation 2, dost možná jste na konci jejího životního cyklu, než byla vystřídána svou mladší sestřičkou, zaregistrovali hru Okami od vývojářů ze studia Clover. Ta v Evropě vyšla v roce 2007, o rok později se dočkala portu na tehdy ještě čerstvé Nintendo Wii a v roce 2012 vyšel dokonce HD remaster pro PlayStation 3. A jak to vypadá, možná se dočkáme i verze pro aktuální generaci konzolí.

Server Kotaku totiž přinesl zprávu o tom, že mu dva nezávislé anonymní zdroje z velkých evropských obchodních řetězců potvrdily chystaný port hry na PS4 a Xbox One. Ten by měl na pulty obchodů podle dostupných informací dorazit 12. prosince letošního roku. S ohledem na zdroj informace je zřejmé, že by hra měla vyjít i na fyzických nosičích, což se v případě HD remasteru pro PS3 na západě nestalo.

Okami je jedním z případů her, které se po vydání dočkaly výrazného úspěchu u kritiky, prodeje ale zdaleka tak slavné nebyly. Hra sází především na unikátní stylizaci, která je směsí výtvarných stylů s převládajícími vlivy japonské techniky sumi-e. Samotná hratelnost je mixem akce, plošinovky a řešení puzzlů skrz originální systém tahů štětcem. Hru jste mohli zapauzovat a vyvolat plátno, na nějž šlo pomocí analogu na DualShocku nebo skrz ovladače Wii Remote či PlayStation Move kreslit různé symboly. Ty vám pomáhaly v boji nebo při řešení hádanek. Ve hře ovládáte sluneční bohyni Amaterasu v podobě bílé vlčice.

Vydavatelství Capcom zatím spekulace nepotvrdilo, berte je tedy prozatím s rezervou. Okami však rozhodně patří mezi ty nejpozoruhodnější hry moderní historie, její přítomnost na aktuálních platformách by nás rozhodně potěšila. A co teprve verze pro Nintendo Switch…

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama