NBA Live 18 bude proti NBA 2K bojovat cenou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NBA Live 18 bude proti NBA 2K bojovat cenou

NBA Live 18 bude proti NBA 2K bojovat cenou

David Plecháček

David Plecháček

11. 8. 2017 10:10 2
Reklama

Bude to zajímavý souboj. Nejen u fotbalů, kde si poměří své síly PES a FIFA, ale i u basketbalu, v němž si poměří velikost palubovky NBA 2K a NBA Live od EA. Tam bude situace snad ještě napjatější, neboť se obě společnosti rozhodli vydat svou hru ve stejný den. Která z nich ale obstojí? NBA od EA má ale poměrně zajímavé trumfy v rukávu.

Obě hry vychází 19. září. NBA 2K ale vychází na PS3, PS4, Xboxu 360, Xboxu One, PC a dokonce na Nintendu Switch, zatímco Live série jen na PS4 a Xboxu One. Obě verze se shodují i v tom, že hráči, kteří si virtuální basket předobjednají, mohou hrát o čtyři dny dříve. Ale pojďme si říct určitá pro a proti.

Pro NBA Live 18 hraje k dobru demoverze, která je ode dneška k dispozici. Demo nabídne opakování letošního finále play-off mezi Golden State Warriors a Cleveland Cavaliers. Můžete si ale také vyzkoušet The Rise, prolog k novému režimu The One (rozumějte The Journey). Možná na vás bude platin WNBA, tedy dámská liga. Do výčtu musíme nepochybně zahrnout i to, že kromě NBA ligy si můžete zahrát pouliční podobu basketbalu nazvanou jednoduše The Streets.

Kde se ale NBA Live 18 rozhodlo bojovat, je cena. Pokud si nový ročník předobjednáte, získáte třiatřicetiprocentní slevu, čímž se vám sníží z 60 dolarů na 40. Není to úplně tradiční krok ze strany EA, ale na druhou stranu se tu hraje o hodně a vydavatelský gigant nějak musí reflektovat fakt, že NBA 2K je na tomto poli úspěšnější. Závěrem se sluší dodat, že hlavní tváří je James Harden z týmu Houston Rockets. Na obálce je hned dvakrát – jednou jako hráč ligy, podruhé v tílku kdesi na ulici.

2K kontruje tím, že na jejich přebalu bude Kyrie Irving z Clevelandu. Ten ale nedávno vyjádřil touhu z týmu odejít. Zatím se tak ale nestalo. Je otázka, jak by se jeho výměna projevila na krabičce se hrou. Ale to, kdo je na přebalu, vás asi zajímá jako poslední. Důležitá je hra a jak vypadá. Detailnost NBA 2K18 ukazuje následující trailer.

Co se herní náplně týče, nebude chybět žádný z režimů. MyCareer, vrací se MyGM, MyLeague. Stejně jako loni, i vedle 2K18 vychází samostatně stažitelný titul The Prelude, v němž si na konzolích od Sony a od Microsoftu můžete vytvořit vlastního hráče pro MyCareer režim. Navíc by vás mohla zaujmout speciální edice s Shaquillem O'Nealem. Který basketbal u vás vyhraje?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama