Co týden dal: Switch, pot a Davidovy slzy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Switch, pot a Davidovy slzy

Co týden dal: Switch, pot a Davidovy slzy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 8. 2017 16:00
Reklama

Okořeňte si takhle při neděli život! Změna je život. A změna občas musí nastat i v rámci autorských kruhů. Byť pro vás, čtenáře, se pranic nemění. Od tohoto končícího, horkem zkroušeného a potem zbroceného týdne přebírám štafetu nedělních souhrnů po Davidovi. A pevně věřím, že akceptujete styl vyjadřování mírně odlišný od toho, na který jste byli každý týden zvyklí. Pojďme na to.

JAKO HOUSKY NA KRÁMĚ

Co týden dal: Switch, pot a Davidovy slzy
i Zdroj: Hrej.cz

V uplynulém týdnu jsme se až překvapivě často dozvídali o prodejních úspěších her napříč spektrem celého průmyslu. Hned v pondělí zaujal Fortnite, léta vyvíjený free-to-play počin z dílen studia Epic. I přes budoucí benevolentní finanční politiku si jej kvůli přednostnímu přístupu zakoupilo za (nejen) plnou cenu kolem půlmilionu hráčů. A to hned v první den prodeje. To jsou rozhodně čísla, do kterých by se chtělo podívat se svou novinkou nejedno studio.

Desetinásobek aktivních zájemců pak slaví IO Interactive s jejich epizodickým Hitmanem. Už pět milionů hráčů se chopilo dosud nejmodernější příležitosti obléct převlek a přetnout někomu krční tepnu strunou. A vraždění navíc nemá nabrat konce. Nový systém kurátorů, další porce obsahu, nové challenge… Lysý antihrdina se v nadcházejících týdnech a měsících rozhodně nudit nebude.

To Jason Vorhees a jeho Friday the 13th: The Game se zatím takovými ciframi chlubit nemůže. Na druhou stranu jej ještě čeká spousta dobrodružství a příchod singleplayerové kampaně. Bez té se zase naopak obejde Rocket League. Ten pokořil úchvatnou metu 34 milionů hráčů a chystá se vyšlápnout si na hráče s obzvláště nevymáchanou hub… pardon, pusou.

A byl by v tom čert, abychom v rámci finančních úspěchů nezmínili GTA V. Zlatá horečka točící se kolem téměř čtyři roky starého titulu nabírá stále nestvůrnějších rozměrů a Take-Two se rozhodně netají nadšením. Uplynulý první kvartál fiskálního roku byl nejziskovější právě od vydání na podzim roku 2013. S aktuálně 80 miliony prodaných kopií navíc gangsterská akce zadupává jakoukoliv konkurenci do země.

ROZŠIŘUJEME

Co týden dal: Switch, pot a Davidovy slzy
i Zdroj: Hrej.cz

Milujeme rozšíření, a to nejsme Maxis a nepracujeme na sérii The Sims. A tento týden byl na rozšiřování bohatý. Titanfall 2 rozšířil službu Orign Access. Pokud jste chtěli i na PC zkusit boj v kůži po zuby ozbrojených robotů vskutku titánských rozměrů, máte k tomu finančně velice sympatickou příležitost.

Šíří se i hra více hráčů. Multiplayer v brzké době zakusíme v Stardew Valley, Knack 2, The Escapists 2 nebo Divinity: Original Sin II. Update zase rozšíří seznam map v Gears of War 4 či paletu jednotek v Total War: Warhammer. A pokud jste příznivci Guild Wars 2 nebo Conan Exiles, i pro vás máme dobré zprávy. Oba tituly se dočkají velkých obsahových balíků v podobě The Frozen North a Path of Fire.

Stejně aktivně se šíří i strach a chaos městem Yharnam. Že se ptáte kdo je jeho původcem? No přeci Pavel.

I ZUŽUJEME

Co týden dal: Switch, pot a Davidovy slzy
i Zdroj: Hrej.cz

Nu, není každý den posvícení. Občas se nám musí věci i zužovat, smršťovat. Jako například, bohužel, seznam kreativních a šikovných rukou v BioWare. Corey Gaspur, designér sérií Mass Effect a Dragon Age, a současně šéfdesignér připravovaného Anthem, odešel snít svůj věčný designérský sen. Za oceán posíláme upřímnou soustrast a taky velké díky za jeho práci.

Jedním dechem dlužno připomenout, že to nebyla jediná personální změna v rámci BioWare. Montrealská pobočka společnosti  (Mass Effect Andromeda) totiž prodělala fúzi s Motive Studios, zodpovědnými za kampaní pokračování Star Wars Battlefront. Jak se to podepíše na kvalitách druhého dílu, a zda to opravdu znamená definitivní konec nadějí na větší obsahovou podporu posledního Mass Effectu je ve hvězdách.

Začali jsme Accessem, skončíme Accessem. Vault EA Access totiž vůbec poprvé dává vale hře ze stále nabídky. FIFA 14 brzy přijde o své servery a se smrtí online části hry končí i možnost jejího stažení v rámci předplatného služby. Sbohem a šáteček.

A CO VY, KONZOLE?

Co týden dal: Switch, pot a Davidovy slzy
i Zdroj: Hrej.cz

Nintendo Switch je pořád na koni. Na přetřes přišel v míře více než bohaté v aktuálním podcastu. I na Switchi si brzy obléknete oblek a masku netopýra, potírat zločin v Gothamu se vypraví virtuální Batman v adventurní sérii od Telltale. Majitelé hybridního handheldu se mohou těšit i na listopadový příchod logického Rime a kompilaci obou Resident Evil: Revelations. Druhý díl se podívá na obrazovky stroje od Nintenda vůbec poprvé, stejně tak se bude jednat o premiéru série Resident Evil na Nintendo Switch. Příznivci si ale možná představovali něco trochu odlišného. Co takhle čtvrtý díl, Capcome?

A neotálí ani Microsoft. Ten odhalil nový adaptér pro bezdrátové hraní s Xbox One ovladačem na PC. Modernější dongle má být menší než jeho macatý předchůdce a k počítači připojí až 8 gamepadů. Na kolik vyjde evropského hráče ale zatím netušíme. Již dost konkrétně naopak tušíme, že se na Xboxu One brzy objeví oficiální aplikace hudební streamovací služby Spotify. Že by konečně skončil monopol japonské konkurence a ke streamování hudby na One už nebyl použitelný jedině Groove?

Uvidíme, v táboře Sony bylo posledních sedm dní zlověstné ticho.

A je to za námi, vážení a milí! Týden plný čísel, horka, potu, krve, trápení Davida (samozřejmě čistě rozmarného a přátelského). Samozřejmě není od věci podívat se, jak si vedeme ve vašich dobrých srdcích. Prostřednictvím Donate programu jste nám i během července udělali obrovskou radost, za což se vám snažíme odvděčit adekvátním obsahovým servisem. V článku se jako bonus dozvíte spoustu podrobností o plánech a věcech krásných a budoucích. Tudíž si jej rozhodně nenechte ujít.

Videa a podcasty za minulý týden: Hrajte s námi: Blitzkrieg 3, Hrajte s námi: NHL 18 Beta, Hrajte s námi: Sundered, Dohrajte s námi: Bloodborne #6Dohrajte s námi: Bloodborne #7Dohrajte s námi: Bloodborne #8, Retro Hrajte s námi: Virtua Tennis (2002), hPod #598

Recenze za minulý týden: Superhot VR, The Golf Club 2, Mafia III: Sign of the Times, Immortal Planet

Články za minulý týden: Stav donate programu za červenec 2017, NHL 18 - dojmy z bety

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama