Rockstar čelí žalobě kvůli vědmě z Vice City
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rockstar čelí žalobě kvůli vědmě z Vice City

Rockstar čelí žalobě kvůli vědmě z Vice City

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 8. 2017 12:24 4
Reklama

Od vydání GTA Vice City uběhne letos v říjnu jen těžko uvěřitelných patnáct let a mnozí z nás tento výlet do 80. let dodnes považují za jeden z nejlepších dílů série. Může to být perfektním soundtrackem, dobovou atmosférou nebo příběhem, který se notně inspiruje ve filmových klasikách typu Zjizvená tvář. Ani po patnácti letech ale v některých kruzích nepřestává Vice City budit negativní emoce.

Pamatujete si část hry, v níž je hlavní hrdina Tommy Vercetti na nějaký čas pouhou loutkou v pletichách haitské vědmy jménem Auntie Poulet? Této postavě propůjčila svůj hlas herečka Yourie Harris, která rovněž dabovala ve Spojených státech populární televizní kartářku Miss Cleo. Herní Auntie Poulet je Miss Cleo docela podobná, navíc i stejně zní. A právě to nemůže překousnout televizní stanice Psychic Readers Network.

Pokud se podivujete nad tím, proč se kanál specializovaný na ezoterické programy do slavné herní společnosti pouští až nyní, vězte, že pravděpodobným katalyzátorem je nedávná smrt Miss Cleo. Stanice tvrdí, že do tvorby a propagace televizní persóny investovala přes 100 milionů dolarů, zatímco Rockstar tuto postavu zneužil a na hře utržil pětkrát tolik. Samozřejmě kanál pudí i to, že hra stále vychází v různých reedicích a je portována například i na mobilní zařízení.

Herní gigant se proti žalobě okamžitě ohradil s tím, že podobná tvrzení nejsou opodstatněná a kompletně směšná. Samozřejmě má v plánu se televizní společnosti bránit. Připomeňme, že už kdysi se kolem vedlejších misí s kubánskou a haitskou menšinou objevila kontroverze, zejména kvůli obsahu jedné z nich, kde se hovořilo o vyvraždění všech Haiťanů. Rockstar je na podobné události už zvyklý, na jméně značky Grand Theft Auto už se chtěl přiživit leckdo, v případě pátého dílu to byla například herečka Lindsay Lohan.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama