Sjednocený Minecraft pro PS4 stále nejistý
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sjednocený Minecraft pro PS4 stále nejistý

Sjednocený Minecraft pro PS4 stále nejistý

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 8. 2017 11:43 3
Reklama

Sjednocování hráčů s odlišnými platformami může sice být snem velké části herní komunity napříč všemi možnými zařízeními, zatím však není realitou a momentálně jsou to zástupci Sony, kterým se tento trend příliš nelíbí (o důvodech čtěte zde). A zřejmě díky tomu se právě tato platforma v budoucnosti zřejmě hned tak nedočká ani nejnovější verze Minecraftu, která dorazí již během tohoto podzimu.

Hra do konce roku obdrží bezplatný nový update přezdívaný Better Together, který se zaměřuje právě na možnost sjednocení hry napříč jednotlivými zařízeními. O novinkách aktualizace i o specifikách verze pro PlayStation 4 pojednává příspěvek na webu hry.

Z toho se předně dozvídáme o tom, že sjednocení hry znamená mimo jiné i to, že kdekoli zakoupený (či vytvořený) obsah bude okamžitě dostupný i na jiném zařízení, podmínkou je existence aktuální verze hry. Její identifikaci přitom zjednoduší přejmenování titulu – všude tam, kde se hra bude jmenovat pouze Minecraft, tam se bude jednat o jednotnou verzi. Jakmile za ní bude přízvisko Edition, tak se půjde o nějakým způsobem odlišnou hru a o titul, který s těmi ostatními kompatibilní zkrátka nebude. Stejně tak s novou verzí hry budou kompatibilní i fyzické kopie hry pro Xbox One, bohužel však jen částečně.

To znamená, že majitelé fyzické kopie hry pro Xbox One si budou moci aktualizaci po omezenou dobu stáhnout zcela zdarma, podmínkou je však nějaký odehraný čas (alespoň pět hodin v posledních dvanácti měsících).

Vedle toho tvůrci oznamují příchod betaverze jednotné verze, jež je na Androidu a na počítačích s Windows 10 dostupná již nyní. V případě konzole Xbox One pak prý k jejímu spuštění dojde již brzy a Mojang tím učiní první kroky ke slibovanému sjednocení hry.

Bohužel však ne všude – hraní se sjednotí na Xbox One, PC, mobilních zařízeních a dokonce i na Switchi, nicméně právě nad verzí pro PlayStation 4 stále visí otazník. Tým Mojang prý již Sony kontaktoval, zatím však nemá v rukách odpovědi, které by byl ochoten sdílet. Nějaká komunikace však zřejmě probíhá a díky tomu nevypadá situace zcela beznadějně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama