Pokračování Descent dostalo demo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokračování Descent dostalo demo

Pokračování Descent dostalo demo

David Plecháček

David Plecháček

1. 8. 2017 10:58
Reklama

V roce 1995 vyšla poprvé legendární hra Descent od Parallax Software, vesmírná hra, v níž bylo úkolem hráče zničit virem napadené roboty. Novinka, kterou vydala společnost Interplay, tehdy slavila úspěch, po roce zamířila i na PlayStation a nakonec se dočkala ještě dvou přímých pokračování. A pak se na osmnáct let uložila k ledu.

Odtud ji vytáhlo studio Descendent, které pracuje na rebootu zvaném Descent: Underground. Vývojáři spojili své síly se společnosti BrightLocker, která vyvíjí novou platformu, skrze níž by měli být vývojáři podstatně blíž. Právě přes BrightLocker je nově dostupné multiplayerové demo: „Věříme, že budoucnost hraní je propojení vývojářů se samotnými hráči. Proto jsme nadšení, že můžeme oznámit partnerství s BrightLocker, jehož prostřednictvím můžete ochutnat nový Descent,“ říká ředitel Eric Peterson ze studia Descendent.

Demo je k dispozici pouze po omezenou dobu. Hráči mohou vyzkoušet jak kompetitivní, tak kooperativní režimy, mezi nimiž nechybí ani klasická horda, Survival režim a CTF nazvaný Miner mayhem. Singleplayerové Survival a Vs. Bots vás prý mají připravit na to, co zažijete v kampani. Hru pohání Unreal engine čtvrté generace. Podle autorů je ale novinka mnohem více, než jen grafický update 6DoF vesmírné adventury.

Za zmínku také stojí, že Mike Kulas Matt Toschlog, tedy dvojice, která se pod původní Descent nejvýrazněji podepsala, založila v roce 2016 studio Revival Productions. Několik dní po založení se Revival uchýlilo na Kickstarter, kde se ucházelo o peníze fanoušků s projektem Overload, který měl být duchovním nástupcem právě série Descent. Kampaň byla úspěšná a vy si můžete zahrát na Steamu hratelný teaser. Plná hra vyjde do konce roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama