I EA je rádo za odklad Red Dead Redemption
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I EA je rádo za odklad Red Dead Redemption

I EA je rádo za odklad Red Dead Redemption

David Plecháček

David Plecháček

1. 8. 2017 09:44 1
Reklama

Nejdříve Ubisoft, teď i EA. Je pozoruhodné sledovat, jak se všichni bojí vydání Red Dead Redemption 2 a jsou teď rádi, že jim jeho odklad trochu ulevil a dopřál krapet místa k tomu, aby mohli všichni alespoň částečně dýchat. Nejdříve svou radost nepokrytě vyjádřil finanční šéf Ubisoftu Alain Martinez, teď pro změnu finanční šéf EA – Blake Jorgensen.

Jorgensen jakoby opakoval to, co zaznělo už ze země galského kohouta. Odklad Red Dead Redemption 2 totiž v očích člověka, jenž má na starosti kasičku EA, znamená příležitost a možnost, že by se mohlo dařit podzimním hrám od EA o něco lépe. „Když jsme se koukali na naše čísla z minulosti, zjistili jsme, že už jsme kolikrát vydávali hry i ve čtvrtletích, která vzbuzovala kvůli konkurenci obavy,“ řekl.

„Když se například podíváme na vydání GTA V, ve skutečnosti tento trh vzrostl. Prodávaly se více konzole. Často byly tyto hry v bundlu a podporovaly se s konzolemi navzájem. Tato taktika se nám líbí. V samém důsledku z toho totiž těžili i spotřebitelé, ale i my jako vydavatelé, protože se o hry zajímalo více lidí,“ říká. Jorgensen nezapomněl podotknout, že je společnost Electronic Arts zvyklá zápolit o spotřebitele s největšími tituly na trhu každoročně, takže ji RDR2 nijak neznepokojuje.

„Z takového souboje máme naopak radost. Je ale pravda, že s jeho přesunem tu vzniká určitá příležitost,“ dodal. Během konference, na níž hodnotil výsledky hospodaření za uplynulé období, se ale také vyjádřil k četnosti her a k prodlevám ve vydávání dílů jednotlivých sérií. A EA podle něj našlo tu správnou kadenci, s jakou by mělo své tituly vydávat: „Myslím, že jsme nalezli ideální kadenci vydávání Battlefieldu a Star Wars Battlefront.“ Do hry také vstupuje dohoda s Disney, a tak se na rychlosti, s jakou EA chrlí své tituly, nic v dohledné době nezmění.

Otázkou je, jak bude situace vypadat za několik let, až přijde na řadu Anthem a další projekty od studia Motive a dalších. Společnost se ale zatím cítí být silná v kramflecích a tak si myslí, že sestavila dobrý dlouhodobý plán, který vytváří organický tlak na vydávání her, na němž se podílí zažité série, ale i nové IP a nové služby, což zapříčiní, že se EA bude neustále rozvíjet.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama