Čtyři amiiba odemknou bonusy v Metroid: SR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čtyři amiiba odemknou bonusy v Metroid: SR

Čtyři amiiba odemknou bonusy v Metroid: SR

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 7. 2017 11:08 1
Reklama

Majitelé handheldu Nintendo 3DS se ještě nějaký čas nemusejí obávat, že by na svém zařízení kvůli nové konzoli Switch neměli co hrát. Jedním z titulů, který se na stárnoucí 3DS chystá, je Metroid: Samus Returns. Remake druhého dílu série z roku 1991 má vyjít už v září a podle prvních dojmů vypadá velmi dobře, bohužel ne vše je na hře tak sympatické.

Už minulý týden se na oficiální stránce hry objevila informace, že určitý obsah bude ve hře dostupný jen skrz amiibo postavičky. Nintendo následně britskému Eurogameru potvrdilo, že abyste získali skutečně všechen obsah, který je ve hře k mání, musíte vlastnit hned čtyři figurky. Dvě nové, které vyjdou přímo se hrou, a dvě starší ze série Smash Bros., tedy Samus a Zero Suit Samus.

Doplňky z figurek nejsou žádnou novinkou a kdyby šlo o drobnosti, jako je nový kostým, asi by nikdo neřekl ani popel. Jenže tentokrát je toho obsahu trochu víc. Rozděluje se na bonusy, které můžete použít přímo ve hře, a na doplňkový obsah, který vám figurky odemknou po prvním běžném dohrání. Figurka Samus Aran vám do hry přidá další energy tank, ale také galerii arworků z Metroidu 2. Amiibo Metroid pak odhalí všechny Metroidy na mapě, odemkne novou obtížnost a přidá skin Metroid Fusion. Super Smash Bros. Samus odemkne další missile tank a zároveň vám do hry přidá galerii konceptů Samus Returns. No a nakonec amiibo Zero Suit Samus taktéž dodá hráčům extra missile tank a nadto odemkne Samus Returns BGM jukebox režim.

Galerie a jukebox, nehledě na bonusovou obtížnost, bývaly zcela standardní odměnou ve starších hrách od Nintenda. Je otázkou, zda se japonská společnost rozhodla více přitlačit na pilu a podpořit prodej figurek. Pravdou je, že pokud si ke hře budete chtít pořídit všechna čtyři amiiba, v podstatě se tak zdvojnásobí její cena. Takovou investici si ale už musí každý fanoušek obhájit sám. Každopádně bude zajímavé sledovat, zda se podobný trend bude objevovat i v dalších hrách od Nintenda.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama