Čínská kopie Dark Souls v prvním videu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čínská kopie Dark Souls v prvním videu

Čínská kopie Dark Souls v prvním videu

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 7. 2017 14:52 26
Reklama

Asi vás nepřekvapí, že při jakékoli zmínce sou(l)sloví Dark Souls se moje smysly okamžitě zbystří o několik stovek procent. Když jde navíc o hru čínských vývojářů, byla moje zvědavost vybičována na maximum. Inu, považte sami.

Čínské vývojářské studio Darkstar Games oznámilo v průběhu akce ChinaJoy 2017 nové akční RPG pro PlayStation 4. Hra nese název Sinner a pokud se podíváte na přiložené video, určitě nám dáte za pravdu, že se v tomto případě už nedá hovořit o inspiraci nebo poctě, ale spíše o prachsprostém vykrádání.

Fanoušci na NeoGAFu si vůbec neberou servítky a vypichují do očí bijící podobnost, která se projevuje už v takřka totožných animacích, podobném uživatelském rozhraní včetně velkého nápisu, který provází smrt hráče, ale také v bossovi, který se pravděpodobně zhlédl v Nitovi, Prvním z mrtvých. 

Neradi bychom vývojářům křivdili, ale země původu zrovna neprospívá úvahám o originálních nápadech. Vzpomeňme třeba na čínskou kopii Overwatch a celou řadu jiných případů. Na druhou stranu bychom byli docela rádi, kdyby se hra nakonec třeba dostala i na západní trh a my jsme mohli posoudit, do jaké míry dokáží čínští vývojáři zkopírovat um studia FromSoftware. Jak ale píše jeden z přispěvatelů na NeoGAFu - když někdo tak moc kopíruje Dark Souls, proč si prostě radši nezahrát původní Dark Souls?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama