Switch je ve srovnání s iOS pozadu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch je ve srovnání s iOS pozadu

Switch je ve srovnání s iOS pozadu

David Plecháček

David Plecháček

27. 7. 2017 11:17 32
Reklama

Jednou z menších her, které by se mohlo na Switchi dařit, je Oceanhorn. První díl vyšel původně před lety na mobilních zařízeních, později na PC a teď je k dispozici i na handheldo-domácí konzolo od Nintenda. Autoři tak mají docela slušnou představu o tom, kam hardware Switche zařadit. A jak říká Heikki Repo, je na tom hůře než systémy s iOS.

Výhodou japonské konzole je paradoxně její jádro, kterým je Nvidia Tegra X1. Původem spíše mobilní čip je pochopitelně ideální k portování her z mobilů na Switch. „Oceanhorn jsme nejdříve vydali na mobilech, tudíž se jedná o flexibilní hru z pohledu portování na mobilně založený Switch,“ říká Repo. Vzhledem k podpoře Unreal Enginu 4 vývojáři přemýšlí i nad portem druhého dílu na japonskou konzoli, který vyvíjí.

Obecně tým vidí ve Switchi velký potenciál a řadí se tak mezi další osobnosti průmyslu, které novince věří. Ale i tak se nezdráhají tvrdit, že by na tom mohl být hardware o něco lépe. Heikki Repo ale podotýká, že ačkoliv je skok mezi současnou generací a Switchem veliký, i tak by mohl uspokojit hráče a má co nabídnout, ačkoliv by jej výkonem zařadil za poslední zařízení s iOS.

„Záleží samozřejmě na indie vývojářích. Někteří nehledí na to, kde ušetřit, ale protože my vyvíjíme věci první na mobily, musíme optimalizovat hned od začátku. Dodatečné věci pro výkonnější stroje můžeme dodat později. Switch je v základu několik let starý hardware, takže nejnovější iOS zařízení, které pro vývoj používáme, jsou výkonnější. Ale to, že se soustředíme na mobilní zařízení bude mít za následek, že i Oceanhorn 2 bude na Switchi vypadat jednou skvěle, až nadejde správný čas.“

Když už mluvíme o výkonu, co říká šéf studia Cornfox na technologické novinky, které Nintendo s oblibou využívá i u Switche? „Líbí se mi pohybové ovládání, které Nintendo využilo v nové Zeldě nebo třeba ve Splatoonu. Je to velmi jednoduché, ale především vážně zábavné. Tato věc se dá používat v jakémkoliv mobilním zařízení a jakékoliv konzoli od doby PS3, ale i když to není pro Switch unikátní, Nintendo to umí využít.“

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas je více méně taková kopie starších Zeld. Pokud tedy chcete, můžete se do starší hry ponořit. Druhý díl je ve vývoji zatím jen na iOS, ale i tak by vás mohl zajímat. Má být po všech stránkách větší a lepší, a předpokládáme, že stejně jako jednička vyjde časem i na PC a i na Switchi. A protože zatím nevíme, co přijde po podzimovém Mariovi, možná i na takové hry dojde. Nic dalšího totiž zatím v plánu není, a chodí jen zprávy opačného charakteru – jako například že Pokémon RPG vyjde v roce 2018 a možná později.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama