Switch má dorovnat Wii U do března 2018
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch má dorovnat Wii U do března 2018

Switch má dorovnat Wii U do března 2018

David Plecháček

David Plecháček

26. 7. 2017 08:15 4
Reklama

Včera jsme psali o Nintendu Switch hned pětkrát. Dnešním dopolednem na včerejší trend tak trochu navážeme, protože Nintendo zveřejnilo finanční výsledky za poslední kvartál fiskálního roku, který skončil na konci června. A z nich se dozvídáme několik zajímavých čísel.

Nejpalčivější otázkou je, kolik milionů se dosud prodalo Wii U. No dobře, tak asi není tou nejpalčivější, ale i to Nintendo zmínilo. Nintendo prodalo celkem 13 a půl milionu hardwaru Wii U a bezmála sto milionů her pro toto zařízení. Uvidíme, jak rychle se na tato čísla vyškrábe Switch, protože toho je v oběhu 4,7 milionu a 13 a půl milionu her. Nintendo tuto hranici hodlá pokořit na konci fiskálního roku, tedy do konce března 2018.

Na poslední kvartál, tedy na období od 1. dubna do 30. června, připadají dva miliony odeslaných konzolí Switch k obchodníkům. Nepleťme si to ale s prodanými kusy. K obchodníkům si také našelo cestu přes osm milionů her pro toto zařízení. Otázka her je ale ještě palčivější, neboť jen část se prodává fyzicky a kde kdo si může (a v případě menších her i musí) pořídit digitální verze.

Pokud budeme hovořit jenom o konkrétních hrách, tak i k nim máme co říct – například Arms, nová IP, jež vyšla až 16. června, si nevede vůbec špatně. Celosvětově se jí prodalo přes milion kopií. Samozřejmě ale existují tituly, které mají mnohem početnější základnu hráčů: Mario Kart 8 Deluxe si doma vydržuje tři a půl milionů hráčů, počet majitelů nejnovější Zeldy atakuje hranici čtyř milionů. Tato čísla ale zahrnují i prodané fyzické nosiče i digitální verze.

Hovoříme-li o Switchi jako o hybridu mezi klasickou a přenosnou konzolí, je také zajímavé sledovat, jak si vede čistokrevný handheld. 3DS vlastní 67 milionů hráčů a prodalo se na něj 335 milionů kopií nejrůznějších titulů. To nám ale pochopitelně příliš neřekne. Zajímavější je údaj o tom, že si nový handheld pořídil za zmiňované období milion hráčů. Své příznivce si tak evidentně stále nachází.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama