Co týden dal: Splněný slib, 24hodinové video
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Splněný slib, 24hodinové video

Co týden dal: Splněný slib, 24hodinové video

David Plecháček

David Plecháček

23. 7. 2017 16:00 17
Reklama

Museli jste to taktéž zaregistrovat. A pokud ne, pořádně byste nás namíchli. O čem jiném v souhrnu týdne hovořit, než o době, kterou jsme s vámi strávili na jeden zátah? A protože je 24 hodin sedmina celého týdne, nebude tentokrát řeč o ničem jiném, než o pátečním a sobotním mimořádném streamu.

BEZ DOVOLENÉ TO NEPŮJDE

Co týden dal: Splněný slib, 24hodinové video
i Zdroj: Hrej.cz

Nebudeme vám zastírat, že jsme se na páteční šestou večerní dívali už nějaký čas s hrůzou v očích. Abychom byli co nejčerstvější, připravovali jsme se s Pavlem každý po svém a přizpůsobili jsme celé akci náš páteční program. Naše taktika se značně lišila, a zatímco já jsem se snažil zůstat co nejdéle ve společnosti pohodlné postele, Pavel se rozhodl naladit se na správnou vlnu a ranní rozbřesk trávil s betou Destiny. Hodinu sem a hodinu tam, nemusíme být přesní, ale podstatné je, že se právě v tu dobu, okolo osmé hodiny ranní, nastartoval náš metabolizmus a vypnout se měl až o nějakých 36 hodin později, kdy dorazíme ke svým druhým polovičkám na pokraji svých sil.

Když jsme se později odpoledne začali scházet v redakci, začaly se obavy měnit na vzrušení a očekávání. Dvacetičtyřhodinový stream, akce, o které se na Hrej.cz mluví už několik let, se konečně měla stát skutečností. V programu jsme měli hned několik bodů, kterými jsme se chtěli držet. Do akce jsme zapojili současné i minulé generace, staré i nové hry, ale především i starší i novou generaci naší redakce.

Šestou hodinu jsme tudíž odstartovali jak my dva s Pavlem, tak i Tomus a Jirka. Hrálo se kde co, od párty her typu Wrecked až po naše milované koně. Speciální akce si žádá speciální přístup, a tak můžeme svědomitě říct, že žádný z koňů tentokrát nepřišel k úhoně. Zato jsme náš speciální stream okořenili speciálním výkonem… nebo jej spíš okořenil Tomáš sám, protože překonal těžce vydřený rekord z dob minulých a rovince vůbec poprvé stlačil čas pod 22 vteřin. Nechápeme.

Abychom ale nechali odpočinout vlastní ruce, vydali jsme se vstříc adventurám. Po adventurním Tomášově bloku ale přišel čas na horory – takže si odškrtáváme Siren, P.T. a poslední ročník FIFA. Ano, v našem podání je i tohle takový menší horor, ale potřebovali jsme potrénovat na Honzu Borse, který měl přijít na řadu ráno.

Nehlubší noc, na kterou jsme osiřeli, jsme si užili s našimi oblíbenými hrami. Pavel konečně ukázal, proč si tak oblíbil zkroušený osud Isaaca ve hře Edmunda McMillena The Binding of Isaac. Já mu zas ukázal, proč by se měl zajímat o Portal 2, který dokáže být kromě jiného i v kooperaci naprosto parádní. A uspěl jsem, především proto, že si jej Pavel může koupit díky zpětné kompatibilitě na Xboxu One. Ale jak ho známe, koupit rozhodně neznamená následně hrát. Ale kdo ví. Zlomek času jsme také dali prvnímu Dark Souls a Strongholdu Crusader Extreme s tím, že bychom se k nim průběhu následujících 12 hodin vrátit. Nebudete tomu věřit, ale čas jsme si na to už nenašli. Tak leda v nějakém našem „DLC“.

Ráno patřilo sportovním hrám. Už jsem řekl, že jsme se v noci chystali na výprask od Honzy, ale nakonec to tak strašné nebylo. Nehodlám se nijak naparovat, ale dokonce jsem ho dokázal porazit. S přispěním koho jiného, než Pavla, který sdílel s Honzou jeden tým. Pavle, tohle vítězství patří i tobě! Konečně došlo i na první hru s někým z našich diváků. A když už o vás píšu, je neskutečné, jak velký zájem jste o 24 hodin našeho hraní měli celkově, ale desítky z vás s námi trávili celou dobu i v noci, a patří vám jednak náš dík, ale také náš respekt!

A pak se k celému programu připojil i Jarda. Poté, co si připomněl, jaké to je soutěžit s Honzou (a s námi) ve fotbale a v Rocket League, jsme se přesunuli k jeho programu – ke kolekci her od Rockstaru. Dostalo se na všechno, od série GTA, přes L.A. Noire, třetí díl Maxe Payna, až po Red Dead Revolver a Revolution a Table Tennis. A po improvizovaném obědu, doslova obří pizze a skvělém kebabu, jsme se mohli přesunout do poslední části streamu.

To patřilo hraní s vámi. Call of Duty: Black Ops, Battlefield 1, Titanfall 2, Rocket League, to byly hry, se kterými jsme vydrželi až do samotného konce. Jarda také konečně zjistil, jak vypadá náš oblíbený Horse Racing, a tak jsme s pocity naplnění a blaženosti mohli celé vysílání ukončit.

NĚKOLIK ČÍSEL

Co týden dal: Splněný slib, 24hodinové video
i Zdroj: Hrej.cz

Vysílání podle všeho trvalo přesně čtyřiadvacet hodin a dvacet pět vteřin. Před kamerou se vystřídalo šest lidí, na druhé straně bylo neustále několik desítek a stovek diváku v chatu i mimo něj. YouTube hlásí, že má pořízené video v současné době přes 29 tisíc zhlédnutí. A toto číslo nepochybně poroste. To je neskutečné a my vám za to samozřejmě mnohokrát děkujeme. Momentálně má záznam necelé čtyři hodiny, YouTube ale video stále zpracovává. Pokud by jej z nějakého důvodu nepřechroustal a zůstal by u této stopáže, máme nahranou zálohu a tudíž byste o záznam neměli přijít.

V průběhu zmíněných dvaceti čtyř hodin jsme snědli přibližně půlku pizzy, dva kebaby, několik sendvičů a jednu pořádnou bageru. Ve studiu šustily i obaly ze známých fastfoodů. Udržet oči otevřené nám pomohli dva energetické drinky. Kafe jsme nevypili ani jedno. I když jsme někdy chtěli, nerozbili jsme ani jednu konzoli, ani jeden ovladač, ani jednu obrazovku. Legendární svíčka Diabla zůstává stále nezapálená a čeká na své využití. Náš rekord na rovince v Horse Racing má hodnotu 00:21,98. Stále zjišťujeme, kolik infarktů jsme vám způsobili při hraní P.T.. Pavel si zatím vlastní infarkt nepřihnal, i když za 24 hodin spotřeboval přes dvacet cigaret.

Někdy to říkám a třeba to ani nemusím připomínat, ale tentokrát to připomínat musím – těchto 24 hodin života představuje jenom sedminu naší práce. Proto byste měli věnovat svůj čas i novinkám a článkům a veškerému obsahu, který společně tvoříme. Ale když si místo toho dáte 24 hodin, ať už znovu nebo poprvé ze záznamu, zlobit se na vás nebudeme.

Videa a podcasty za minulý týden:Hrajte s námi: Dreadnought, Hrajte s námi: Superhot VR + Destiny 2 beta, Hrajte s námi: MotoGP 17, Dohrajte s námi: Bloodborne #3, hPod 596, 24 HODIN S HREJ.CZ

Recenze za minulý týden:Narcosis, Final Fantasy XII: The Zodiac Age, Splatoon 2

Články za minulý týden:Northgard – dojmy z hraní, Dreadnought – dojmy z bety

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama