Retro Sega a Atari budou stát přes 2 tisíce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Retro Sega a Atari budou stát přes 2 tisíce

Retro Sega a Atari budou stát přes 2 tisíce

David Plecháček

David Plecháček

20. 7. 2017 07:24 8
Reklama

NES a SNES nejsou jedinými retro konzolemi, které se snaží zaútočit na nostalgii hráčů. Na trh totiž míří Sega Genesis Flashback a Atari Flashback 8 Gold. Od oznámení uběhlo už několik dní a dnes jsme se konečně dozvěděli, že by předobjednávky měly začít už před koncem tohoto měsíce, přičemž vyjít by měly konzole někdy na podzim.

Sega Genesis Flashback nabídne přes 80 her, mezi nimiž nalezneme klasiky jako Sonic & Knuckles, Mortal Kombat 2 a 3, Phantasy Star II a Comix Zone. Na úplný seznam se můžete podívat zde. Oproti tomu Atari Flashback 8 Gold nabízí hned 120 her, mezi nimiž je legendární Space Inviders, Kaboom, Centipede a další. Obě konzole vyjdou s HDMI výstupem, který bude přenášet 720p obraz.

Sega Genesis v balení obsahuje dva bezdrátové ovladače, dva porty pro dodatečné ovladače připojitelné kabelem a systém save/pause/rewind v každé hře. Je evidentní, že se novinky snaží poučit v uživatelské přívětivosti oproti konkurenčnímu Nintendu, protože s tím samým přichází i Atari – tedy s bezdrátovými joysticky z Atari 2600, dvěma dalšími porty a stejným systémem ukládání pozic a možností vracet času, aby vám některé hry nepřišly zbytečně frustrující.

Nejsou to ale jediné typy konzolí, jejichž produkci má na starosti společnost AtGames, které se budou v obchodech prodávat. Na řadu by měly přijít i další včetně přenosných zařízení. Každá varianta má ale jiný lineup her, proto se raději přesvědčte, co která vlastně obsahuje.

Cena by se měla pohybovat okolo osmdesáti dolarů, tedy okolo dvou tisíc korun. U nás si je ale potřeba připočítat několik set navíc, však už to znáte. Ostatní verze budou o něco levnější, společnost si jich cení na 60 dolarů (1500 korun). Které retro konzoli dáte letos přednost?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama