Marvel chce útočit na své hráče kvalitou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Marvel chce útočit na své hráče kvalitou

Marvel chce útočit na své hráče kvalitou

David Plecháček

David Plecháček

20. 7. 2017 13:30 2
Reklama

Bitva komiksových titánů se pomalu z papírových nosičů přes filmy přesouvá až do videoher. DC i Marvel musí jednoznačně vidět potenciál v hráčích her a chtějí proto co nejvíce penetrovat i tento průmysl. Navrch má pravděpodobně Marvel, který množstvím titulů DC uniká. Ale množství není vše a z Marvelu jasně zní: Chceme si tu vybudovat respekt.

Spider-Man, nově vznikající hra s Avengers, několik Lego her anebo třeba Strážci Galaxie od Telltale a rovnou i od Eidos Montréal, to jsou důvody, proč mohou být fanoušci Marvelu spokojení. Bill Rosemann, kreativní ředitel Marvel Games, proto v rozhovoru pro Polygon hovoří o tom, že studio musí vytvářet hry, které splní očekávání těch nejvášnivějších hráčů a zároveň budou splňovat prvky AAA her.

Ruku v ruce se změnou strategie musela přijít i změna struktury společnosti. Za proměnu může Jay Ong, který se stal ředitelem divize, Mike Jones výkonným producentem a Rosemann jako prostředník mezi komiksy a videohrami. Právě tento trojúhelník může za to, že se na hry od Marvelu začínáme dívat jinou optikou než optikou her doprovázející většinou nějaký film.

„Museli jsme se zastavit a říct si, jaká je naše filosofie. A výsledkem bylo, že jsme si uvědomili, že dělat tyto adaptace je velice těžké. Snažíte se trefit do oken, někam, kde to vytváří před vámi někdo jiný – když se snažíte o adaptaci filmu a ten film se neustále proměňuje, nikdy jej nedokážete stoprocentně zachytit,“ říká Rosemann.

A právě z toho důvodu se Marvel rozhodl spíše než filmy inspirovat vlastními komiksy. Nebo alespoň volně. „Zkoušíme nedělat adaptaci Spider-Mana: Homecoming. Řekli jsme si zkusme udělat tu nejlepší Spider-Man hru. A vydáme to tehdy, až budeme připravení,“ dodal.

Ale už z úvodu je patrné, že Marvel Games na to nejsou sami. Spolupracují s dalšími studii. Ta ale musí být úspěšná a musí sdílet jejich vizi: „Pracujeme s těmi, kteří chtěji vyhrát grand slam,“ říká sportovní hantýrkou Rosemann, „s partnery, kteří mají vášeň a pochopení pro naše postavy. Jakmile partnerství uzavřeme, mohou se pod projektem podepsat a vložit do něj kus sebe,“ řekl závěrem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama