XQEMU je vznikající emulátor pro Xbox
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka XQEMU je vznikající emulátor pro Xbox

XQEMU je vznikající emulátor pro Xbox

David Plecháček

David Plecháček

14. 7. 2017 10:38 5
Reklama

Emulátory pro generaci Xboxu 360 a PlayStationu 3 nejsou všemocné, ale fungují obstojně. Pokud zabrousíme k emulátorům ještě o generaci dál, čekali bychom stoprocentní výkon. Jenže zatímco PS2 svůj funkční emulátor má, originální Xbox nikoliv. To by se ale mohlo změnit.

O slovo se totiž hlásí emulátor XQEMU, open source multiplatformní nástroj specializovaný právě na první Xbox. Pravda je, že jeho vývoj pokračuje pomalu a tudíž se možná žádného stoprocentně efektivního řešení nedočkáme, je ale příjemné vědět, že se o něj někdo pokouší. Na druhou stranu se na něm pracuje už poměrně dlouho a poslední verze už několik her rozjede.

Ani tady se to neobejde bez nějakého ale – hry totiž sice fungují, ale s tragicky nízkým počtem snímků za vteřinu. I přesto je ve skutečnosti samotný fakt, že hry fungují, velkým úspěchem a vytrvalost autorů naznačuje, že se svou prací nehodlají jen tak skoncovat.

XQEMU umí nějakým způsobem spustit Crash Tag Team Racing, Buffy the Vampire Slayer, Fallout Brotherhood, Burnout Revenge, Apex, Mad Dash Racing, Dino Crisis 3, Indiana Jones and the Emperor's Tomb nebo třeba Juiced, Black a GTA III. Na vybrané hry se můžete podívat níže.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama