Mad World bude MMO využívající HTML5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mad World bude MMO využívající HTML5

Mad World bude MMO využívající HTML5

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 7. 2017 10:39 2
Reklama

HTML5 měl možná být přelomem v psaní webů a nabízenými možnostmi dalece přesahoval i teoretické schopnosti předchůdců, v herním světě jej však bylo využito pomálu. Hozené rukavice se zřejmě chopilo korejské studio Jandisoft a připravuje nesmírně zajímavý projekt Mad World. MMORPG z postapokalyptického světa poběží díky HTML5 nativně ve všech prohlížečích podporujících značkovací jazyk, což znamená, že se v reálném čase setkají hráči na PC i mobilních zařízeních.

Příběhem nebo originalitou zřejmě korejští odvážlivci díru do světa neudělají, z technického hlediska by však Mad World mohl znamenat malou revoluci. Dosud ze spojení HTML5 a her vzcházely pouze malé blbůstky a experimentální projekty. Pořádné hry plně těžící z technických dispozic jazyka bychom se mohli dočkat až nyní. Sami Jandisoft tvrdí, že jejich titul je “první hrou která naplno využije potenciál HTML5 a dovede ho na výsluní herního průmyslu.”

Na to si však budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Střízlivé odhady autorů naznačují, že dříve než v průběhu příštího roku si Mad World na iPhone, Androidu, Macu, Windows nebo Linuxu nezahrajeme. A doufejme, že až nadejde den D, neuvidíme všude kolem sebe povědomé tváře ani zašlá místa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama