Handheld přehraje hry ze Steamu i Xboxu One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Handheld přehraje hry ze Steamu i Xboxu One

Handheld přehraje hry ze Steamu i Xboxu One

David Plecháček

David Plecháček

14. 7. 2017 09:18 7
Reklama

Nintendo si jede vlastní ligu a všechny pronásledovatele nechává na poli handheldů daleko za sebou. PlayStation se po úspěšném PSP s Vitou spálil a je otázka, jestli se někdy pokusí o návrat do těchto vod. Xbox potažmo Microsoft nikdy o nic takového neprojevil navenek vážnější zájem. A PC? Co třeba vytvořit handheld, na němž by fungoval třeba i Steam?

Ten už existuje. Možná jste o něm neslyšeli, ale před několika dny prototyp s názvem Project Scout představil Chase Cobb. Na svém kanálu na YouTube se rozhodl ukázat hračku, na které pracoval posledních několik měsíců. Výsledkem je netradiční handheld, na kterém opravdu funguje třeba i Steam. Jen je potřeba brát v potaz výkon zařízení, ale podle všeho si na něm zahrajete leccos, počínaje indie hrami, konče Titanfallem 2 a Overwatchem.

Internetem kolují už teď názory, že něco jako Project Scout je přímým konkurentem pro Switch a jiné handheldy, ale my bychom byli s podobnými názory opatrnější. Přesto je pravda, že si novinka rozhodně zaslouží naší pozornost. „Za prvé jsem se chtěl naučit o výrobě hardwaru. Jak probíhá jejich vývoj od začátku a původních plánů až do konce. Ale za druhé bylo mou motivací to, že jsem chtěl výkonné přenosné PC,“ říká Cobb.

Prototyp samozřejmě není definitivně hotový, ale už teď komunitu hráčů zaujal a někteří slibují podporu, pokud se Cobb rozhodne zamířit na Kickstarter. Project Scout totiž není žádné ořezávátko, uvnitř skrývá procesor Intel i3-6100 s frekvencí 2,3 Ghz, integrovanou grafickou kartu Intel HD 520 a 8 GB DDR4 RAM. To všechno stačí k tomu, abyste si na dvanáctipalcové 1280x800 LCD obrazovce plynule zahráli i velké hry. A že se jich tam několik vejde, protože na rozdíl od Switche zařízení v základu obsahuje 250 GB SSD paměti.

Kromě toho, že hry můžete hrát nativně přímo na zařízení, je možné na něm streamovat hry jak z PC, tak z Xboxu 360 a Xboxu One. „Jednou z výhod mého zařízení je ta, že podle mého dokáže zaplnit mezeru mezi konzolemi a PC,“ říká autor prototypu.

My bychom si přáli jenom lepší „obal“, v němž je všechno tohle ukryté. Cobb totiž šasi vytvořil za pomoci 3D tiskárny a zařízení působí zvláštně a přese všechno řečené i trochu lacině. Tak trochu z tržnice. Ale mít tento handheld doma, asi by to bylo to poslední, co by mě trápilo...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama