Výroba New Nintendo 3DS v Japonsku končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výroba New Nintendo 3DS v Japonsku končí

Výroba New Nintendo 3DS v Japonsku končí

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 7. 2017 09:39
Reklama

Včera jsme vydali článek o tom, jak se hraje na New Nintendo 2DS XL. Vojta si novou revizi konzole vcelku pochvaluje a zdá se, že půjde o velmi rozumnou investici zejména pro ty, kteří ještě do rodiny aktuálních Nintendo handheldů nepronikli a nechtějí investovat víc, než je nezbytně nutné. Jak to ale bývá, když něco nového začíná, něco staršího končí.

Ze Země vycházejícího slunce nyní dorazila zpráva, že herní gigant v Japonsku končí s produkcí New Nintenda 3DS. Informace se objevila na produktové stránce výrobku na oficiálním webu společnosti. Je třeba upozornit, že ukončení výroby se týká pouze menší varianty zařízení, New 3DS XL nadále pokračuje.

Vylepšené Nintendo 3DS se na trhu objevilo v roce 2014. Mezi jeho hlavní přednosti patří posílený procestor a RAM, implementace pseudoanalogu jménem C-Stick a dvě nová tlačítka ZR a ZL. Zapomínat ovšem nelze ani na notně vylepšený systém stereoskopického 3D, které nově umí sledovat pohyb očí a přizpůsobit se mu, a v neposlední řadě také zabudovaný NFC senzor. Do konce loňského roku se prodalo necelých 10 milionů kusů New Nintendo 3DS a New Nintendo 3DS XL. Celá rodina handheldů 3DS prodala ke konci letošního března neuvěřitelných 66,12 milionů kusů.

Z Japonska přišla i další zpráva - Nintendo Switch se brzy dočká první video aplikace. Bohužel zatím jen ve své zemi původu. Platforma NicoNico připomíná YouTube a do japonského Nintendo eShopu by měla dorazit ještě tento týden. Bohužel zatím nevíme, kdy se na Switchi objeví Netflix nebo YouTube. Reggie Fils-Aime v minulosti uvedl, že Nintendo s Netflixem, Hulu a dalšími poskytovateli VOD služeb jedná, nejsou však pro něj prioritou a soustředí se především na hry. Kdyby se ale na Switchi dal sledovat Netflix s podporou stahování pořadů do offline režimu, jako to nabízí mobilní aplikace, jednalo by se rozhodně o vynikající způsob využití přenosné konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama