Novinka Ion Maiden se inspiruje Dukem 3D
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Novinka Ion Maiden se inspiruje Dukem 3D

Novinka Ion Maiden se inspiruje Dukem 3D

David Plecháček

David Plecháček

11. 7. 2017 13:37 2
Reklama

Když nevíte, jakou hru byste chtěli vytvořit, vsaďte na retro. Cokoliv, co vypadá staře, totiž může při troše štěstí uspět. Čím víc do minulosti, tím líp. Do vývoje her mnohem více promlouvá i generace nostalgiků, a tak se začíná objevovat čím dál více kopií prvních Unrealů, Doomů nebo Duke Nukemů.

Inspiraci v slavném blonďákovi našlo studio Voidpoint, tým složený z veteránů z EDuke32 a dalších lidí, kteří pracovali na mapách k Duke Nukem 3D. A protože se tito lidé chtějí držet svého kopyta co nejpevněji, vybrali si stařičký Build Engine a pouště se do vlastní hry Ion Maiden.

Právě Build pohání Duke Nukema 3D z roku 1996. A na Ion Maiden je to pořádně znát. Screenshoty ze hry, jejíž vydání je plánované na letošní rok, totiž vypadají přesně jako z předlohy. Uvidíme, jestli si tým připraví něco vlastního, protože zatím hovoří jen o věcech, které odněkud známe – například o tajných místnostech, o zbraních s různými režimy střelby nebo o různých typech nábojů.

Vlastní invence – alespoň z toho, co zatím víme – zatím chybí. Voidpoint nás ale může stále překvapit, neboť autoři chystají volně stažitelné demo. Jeho datum vydání ale zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama