Mijamoto: Nechci dělat remaky starších her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mijamoto: Nechci dělat remaky starších her

Mijamoto: Nechci dělat remaky starších her

Pavel Makal

Pavel Makal

29. 6. 2017 11:02 6
Reklama

Nejslavnější instalatér všech dob, maskot Nintenda a jedna z nejznámějších herních postaviček vůbec. Všechny tyto tituly patří samozřejmě Mariovi, který je tu s námi již přes tři dekády. Od skromných 2D začátků až k chystanému Odyssey vedla dlouhá cesta s celou řadou originálních nápadů. Co se však stane, až nápady dojdou?

Duchovní otec slavné postavičky Šigeru Mijamoto v rozhovoru pro server IGN prohlásil, že nemá zájem tvořit remaky starších dílů: „Nemyslím, že bych chtěl kterýkoli díl předělat. Je přirozenější přicházet s novými mechanismy a tvořit nové hry,“ říká Mijamoto. V Super Mario Odyssey tedy například vůbec poprvé budeme moci za pomoci čepičky převzít vládu nad jinými postavami a předměty na scéně.

Mijamoto tvrdí, že Odyssey bude trochu více cílit na jádro publika, na rozdíl od některých předešlých dílů, které byly určeny i pro sváteční hráče. Novinku připodobňuje spíše k Super Mario Sunshine a Super Mario 64 než například k dvojici her z podsérie Super Mario Galaxy. Mijamoto připomíná, že hry s Mariem dělá už přes třicet let a v průběhu času došlo k řadě změn: „Některé hry cílíme na hadcore hráče, jindy zas trochu ustoupíme a snažíme se, aby byl konkrétní díl přístupný pro kohokoli. A pak to zase změníme.“

Prezident americké pobočky Nintenda Reggie Fils-Aime v minulosti naopak podotkl, že bychom na Switchi mohli v budoucnu vidět více her z generace Wii U. Nemá však údajně jít o pouhé porty, možná je tedy pohled na remaky v Nintendu nejednoznačný. Před časem jsme se dočkali vylepšené verze Mario Kart 8, brzy do portfolia Switch přibude také Pokkén Tournament DX.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama