Ancel využívá postavu z Pirátů z Karibiku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ancel využívá postavu z Pirátů z Karibiku

Ancel využívá postavu z Pirátů z Karibiku

David Plecháček

David Plecháček

28. 6. 2017 11:49 8
Reklama

Je to deset let od doby, kdy se se snímkem Na konci světa uzavřela původní trilogie Pirátů z Karibiku. Od prvního dílu má série sestupnou tendenci, takže tam, kde Truhla mrtvého muže nechávala diváky chladné, o Na konci světa už nejevili zájem a Na vlnách podivna snad nikdo nebere příliš vážně. I když to vypadá, že si chceme zrekapitulovat slavnou sérii, kterou drží nad vodou Johnny Depp, před novým dílem s podtitulem Salazarova pomsta, ve skutečnosti Piráty zmiňujeme ve spojitosti s hrami.

Piráti z Karibiku ve hrách nikdy díru do světa neudělali, a že by se na tom mělo něco změnit, to nevypadá ani teď. Proto o nich musíme mluvit v souvislosti s jinými tituly, které mohli inspirovat. Pokud vás bezprostředně napadlo Sea of Thieves, tak jste vedle jak ta jedle. Ani Skull & Bones nejsou trefou do černého, ale shodou okolností u Ubisoftu zůstaneme. Piráti, konkrétně třetí díl Na konci světa, totiž inspirovali Beyond Good & Evil 2 Michela Ancela.

Jak? Mohou za to scény z pirátského Bratrstva, tedy sjezdu všech nejvýznamnějších pirátů světových vod. Za normálních okolností byste si na nic podobného asi nevzpomněli, ale Ancel a lidé v jeho týmu si možná řekli, že je zbytečné vytvářet nové postavy, když je mohou vzít z jiných sérií. A tak si vypůjčili asijskou pirátku, aby si zahrála i v jejich hře.

Teď by možná na řadu přišlo dohadování o tom, jak to vlastně bylo a jestli se nejedná o pouhou inspiraci, ale my máme spíš pocit, že postava z BG&E2 odpovídá pirátce z popisovaného sněmu jedna ku jedné. Ale necháme to na vás. Je podobnost čistě jen náhodná?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama