Mini SNES má delší kabel ovladače než NES
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mini SNES má delší kabel ovladače než NES

Mini SNES má delší kabel ovladače než NES

David Plecháček

David Plecháček

27. 6. 2017 14:36
Reklama

Nintendo se, zdá se, poučilo. Pod názvem Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System se skrývá Mini NES, který vyšel loni na podzim. Dokonce jsme na malou líbivou krabičku napsali i téma, které ji rozebírá křížem krážem. A dočtete se v něm, že zdaleka ne všechno bylo podle našich představ. Mini SNES ale na svou kritiku reaguje.

Název ale pochopitelně zůstává – Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System. Říkejme mu raději Mini SNES. Ale název vážně nebyl jednou z věcí, která nás na jeho předchůdci vadila. Stěžovali jsme si na jiné perličky, které se mohly řešit ještě před tím, než šlo zařízení do obchodů.

Například počet ovladačů a délka jejich kabelu. Mini NES měl v balení jeden ovladač s délkou kabelu 90 centimetrů. To je žalostně málo, nebo alespoň málo v porovnání s tím, co bychom si představovali. Navýšení délky o půl metru nemusí znít nijak závratně, především proto, že se to v dnešní době dá řešit i bezdrátově, ale alespoň, že Nintendo naslouchá.

Stejné je to i s množstvím ovladačů. Mini NES nebyl drahou hračkou, i když za svou cenu nabízel jen hry a prakticky nic nad jejich rámec a ani žádnou přidanou hodnotu, ale fakt, že si k takové krabičce musíte ještě extra dokoupit ovladač, nám přišel vážně hloupý. To se se SNESem změní.

A pokud něco můžeme zařadit i mezi nedostatky, jedná se o nedostatečné zásoby. Nintendo ale pochopitelně poptávku po svém novém zařízení znát nemohlo. Dlouhou dobu bylo velice těžké Mini NES sehnat, a doufejme, že se to nebude opakovat. 29. září, když se Mini SNES objeví v obchodech, by mělo být připraveno dostatečně velké množství kusů, aby se nestalo to, co letos v zimě.

NESu se prodalo 2,3 milionu konzolí. SNES je ale ještě populárnější a na své paměti bude mít nahráno to nejlepší. Poptávka tedy může být ještě vyšší. Her je sice o devět méně, ale za to konzole obsahuje nikdy nevydanou střílečku Star Fox 2 a další hity, které častokrát znamenaly revoluci.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama