Bývalý šéf Playdead představil nový projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bývalý šéf Playdead představil nový projekt

Bývalý šéf Playdead představil nový projekt

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 6. 2017 14:32 1
Reklama

Studio Playdead sice nemá kdovíjak rozsáhlé portfolio titulů, dá se ale říct, že co hra, to perla. Na hráčská srdce zatím dánští vývojáři zaútočili jen dvakrát a vždy to byla trefa do černého. Limbo z roku 2010 ukázalo, že i plošinovky mohou být pořádně depresivním zážitkem a loňský Inside toto tvrzení rázně potvrdil. Nevíme sice, co Playdead chystají nyní, jeden ze zakladatelů ale právě představil svůj nový projekt.

Spoluzakladatel a bývalý zodpovědný ředitel společnosti Playdead Dino Patti oznámil, že spolu s animátorem Chrisem Olsenem založil v Británii nové studio Jumpship. První hrou, na níž tým pracuje, je sci-fi akční adventura jménem Somerville, na které už Olsen delší dobu pracuje. O Somerville toho zatím moc nevíme, kromě krátké poznámky, že se bude věnovat osudům skupiny lidí během probíhající globální katastrofy.

Práce na hře začaly již v roce 2014, jednalo se o vedlejší projekt Chrise Olsena, který v minulosti pracoval jako animátor postav ve hře Heavenly Sword od Ninja Theory, ale zároveň má zkušenosti z filmové branže díky práci na snímcích Thor, Skyfall nebo Avengers 2: Age of Ultron. V loňském roce Olsen vytvořil konceptuální trailer a hratelný prototyp Somerville, díky čemuž zaujal Pattiho a krátce poté zahájili společné plánování nového studia. To by mělo během letošního roku zaměstnat osm lidí.

Dino Patti opustil Playdead po deseti letech. Filozofií nové firmy je dle tiskového prohlášení snaha bořit předsudky o kreativních možnostech her jako média. Jumpship zatím neprozradili, na jakých platformách se jejich titulu dočkáme, ani kdy se tak stane. K dispozici je však alespoň první krátký teaser.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama