Nyko představilo malý dok pro Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nyko představilo malý dok pro Switch

Nyko představilo malý dok pro Switch

David Plecháček

David Plecháček

23. 6. 2017 14:12 1
Reklama

O příslušenstvích třetích stran nepíšeme příliš často. To už nás musí představená novinka obzvláště zaujmout, abychom jí dali vedle oficiálních produktů nějaký prostor. Třeba tím, že funguje zásadně lépe, než originál. To je přesně případ společnosti Nyko, která představila přenosný dok pro Nintendo Switch.

Značku Nyko možná znáte, protože se specializuje na výroby neoficiálního herního příslušenství. Teď se její jméno dostane do podvědomí ještě většího počtu hráčů, především hovoříme-li o fanoušcích Nintenda a speciálně o majitelích Switche. Jestli hráči kritizují nějakou část hybridní konzole, je to právě dok, na jehož adresu míří nejčastější výtky.

Krabička, jejímž úkolem je regulovat výkon, přidat USB port a umožnit Switch propojit pomocí HDMI s větší obrazovkou, je totiž na svůj účel zbytečně veliká. Pokud si konzoli zapojujete jen ke své jediné televizi, asi s ní příliš problémů nemáte, ale kdyby vás napadlo vzít si základnu někam mimo váš domov, velice rychle by vás přešla chuť. K tomu samému závěru dospěla i společnost Nyko, která se rozhodla vytvořit podstatně menší a kompaktnější verzi.

Co z takové myšlenky vzniklo se můžete podívat v naší galerii. Podle reportéru z Ars Technica dokáže neoficální kit udělat stejnou službu jako oficiální příslušenství od Nintenda. Jedinou nevýhodou je, že přijdete o USB porty, ale upřímně, na cestách vás to asi příliš trápit nebude. Po technické stránce je vše v pořádku, a stejné je to údajně i se stabilitou celého provedení. Mohlo by se zdát, že bude Switch na svém podstavci vachrlatý, ale... prý tomu tak není.

Nejlepší na tom je, že tento koncept vám nejen ušetří místo v batohu (ale třeba i doma na televizním stolku), ale dokonce za toto provedení i výrazně ušetříte. Samostatný dok od Nintenda se totiž prodává za dva a půl tisíce korun, tedy za 90 až 100 dolarů, kdežto výrazně menší varianta vyjde na polovinu. Navíc společnost prý přemýšlí i nad robustnějším modelem s USB porty a integrovanou podporou ethernetového připojení. Tu byste hledali u varianty od Nintenda marně

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama