Gran Turismo Sport vyjde prý 16. listopadu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gran Turismo Sport vyjde prý 16. listopadu

Gran Turismo Sport vyjde prý 16. listopadu

David Plecháček

David Plecháček

21. 6. 2017 15:07 10
Reklama

Není třeba donekonečna recyklovat to, jak nás překvapila absence Gran Turisma Sport na hlavní prezentaci Sony na E3. Mám takový pocit, že jsme vyjádřili i údiv nad tím, že GT vyjde až ke konci roku, nikoliv teď v létě. Ale přesné datum jsme nevěděli. Teď ho otiskl britský Oficiální PlayStation Magazín.

Vedení Sony, například šéf SIE America Shawn Layden, několikrát o Gran Turismu hovořil jako o hře, která by měla být největším tahákem na letošní Vánoce. Sony neskrývá ambice a Gran Turismu evidentně věří, posílené vědomím, že se jedná o nejúspěšnější sérii, kterou má japonský vydavatel ve svém portfoliu.

Podle všeho se Gran Turismo porve o pozornost už v polovině listopadu. Britský OPM zmiňuje konkrétně 16. listopadu. Je sice pravda, že tyto informace se nemusí potvrdit, ale OPM má v tomto ohledu většinou spolehlivé zdroje. V listopadu (přesně v ten samý den) mělo Gran Turismo vyjít už jednou, jenže to bylo o rok dříve. Nakonec loňské Vánoce projekt nestihl a dočkáme se jej až letos. Web GT Planet ale o tomto datu pochybuje, neboť 16. připadá tentokrát na čtvrtek a hry v Británii tradičně vychází v pátek.

Můžeme se spolehnout na to, že Gran Turismo pořádně vyždímá výkon z klasického PlayStationu a že naplno využije i PlayStation 4 Pro. Navíc se závodní série stále objevuje v souhrnných trailerech VR her, které naznačují podporu virtuální reality.

Co do obsahu už dávno neplatí, že je GT Sport chudý příbuzný hlavní série, ale jedná se víceméně o regulérní „sedmičku“. V nabídce by mělo být přibližně 180 vozidel. I tak se ale jedná o výrazně menší počet, než kolik nabídne Forza Motorsport 7. Právě na srovnání obou značek se velice těšíme, neboť po dobu nepřítomnosti Gran Turisma Forza narostla do enormně úspěšné závodní série, která je pro Microsoft nepostradatelná.

Jen na nové generaci Microsoft vydal Forzu Motorsport 5 a 6 a letos vyjde i sedm, ale k tomu i dva spin-offy Forzu Horizon 2 a 3 od Playground Games. O tom si může Kazunori Jamauči s celým týmem z Polyphony Digital nechat jen zdát. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama