Atari chystá novou konzoli Ataribox
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Atari chystá novou konzoli Ataribox

Atari chystá novou konzoli Ataribox

David Plecháček

David Plecháček

20. 6. 2017 11:47 11
Reklama

Klid, s jakým svět zaregistroval zprávu od Atari, je vševypovídající. Společnost, která v posledních několika letech zažívá sestup do propadliště dějin, se snaží o svůj restart, přesto jí evidentně věří jen zarytí fanoušci a pamětníci. Jak jinak okomentovat fakt, že místo planoucí debaty zpráva o nové konzoli prošuměla internetem prakticky bez povšimnutí?

Atari pomohlo zformovat trh tak, jak jej nyní známe. Mezi sedmdesátými a polovinou osmdesátých let společnost vydala nejednu ikonickou krabičku, která byla splněným snem mnoha hráčů. Ale už přes dvacet let se s žádnou novou konzolí nevytasila, až dosud. Současný ředitel Atari Fred Chesnais prozradil v rozhovoru pro VentureBeat na E3 to, že se společnost do této řeky vrací.

Ještě před tím ale společnost informovala skrze jiné než vlastní firemní stránky o tzv. Atariboxu. Kratičký teaser se objevil i na YouTube, ale někteří pochopitelně pochybovali o pravosti celé zprávy. Až Chesnais potvrdil, že to jsou opravdu reálné plány společnosti, která v posledních letech spíše paběrkovala.

Atari svou vizi představilo jako „zbrusu nový Atari produkt, který je roky ve vývoji“. Podle všeho jde o konzoli postavenou na PC technologii, ale design stále ještě není hotový a proto ke kompletnímu představení dojde později.

Víc vlastně nemáme co říct. Víc totiž nevíme. Atari všechny své fanoušky vybízí k tomu, aby navštívili stránky Ataribox.com a přihlásili se k odběru novinek. Byť to nepředpokládáme, bylo by velice vtipné, kdyby titul nejvýkonější konzole vůbec vydržel Microsoftu jen několik týdnů.

Co si myslíte, že Atari představí? Podaří se této společnosti narušit hegemonii třech výrobců? Nebo se spíše bude jednat o další retro konzolku, jakou představilo loni Nintendo?  Design totiž nápadně připomíná legendární konzoli Atari 2600. Na druhou stranu, retro konzole postavená na PC architektuře?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama