První benchmarky ukazují sílu Intelu i9-X
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První benchmarky ukazují sílu Intelu i9-X

První benchmarky ukazují sílu Intelu i9-X

David Plecháček

David Plecháček

19. 6. 2017 15:16 7
Reklama

Stejně jako jsme před několika týdny psali o procesorech AMD z nové rodiny Ryzen, ani Intel nezahálí. Zanedlouho totiž vyjde nová verze procesorů Intel Core i9, a společnosti Bit-Tech a Hexus jej konečně otestovali i ve hrách. A my konečně díky únikům víme, jak si nový procesor vedl v posledním Deus Ex: Mankind Divided, v Ashes of Singularity, Hitmanovi, Total War: Warhammer a ve 3D Marku.

Jak Bit-Tech, tak Hexus v sestavě kromě i9-7900X použil grafickou kartu NVIDIA GeForce 1080. Jak spekuluje magazín DSOGaming, některé výsledky mohou být omezeny grafickou kartou, a tak některé grafy nemusejí být úplně vypovídající. Například u grafu Deus Ex. Výkon u Hitmana byl skvělý, ale naopak u Warhammeru i9 propadl.

Z testů Bit-Techu poté vyplývá to, že Intel i9-7900X není tak úžasný, jak si lidé mysleli, především v porovnání s i7-6950X. Musíme ale brát v potaz fakt, že se jedná o první benchmarky, které netestují procesor na velkém množství her, a že další testy přibudou ve chvíli, kdy padne embargo a dočkáme se více vypovídajících testů od dalších společností.

Zajímavé jsou ale výsledky v nástroji Cinebench, kde i9 obdržela výrazně vyšší skóre než konkurenti jak z řad Intelu, tak od AMD. Navíc se zdá, že Intel Core i9 bude řada skvěle připravená na přetaktování – o tom vypovídá opět test z Cinebench. Tak uvidíme, jestli další testy potvrdí, že za nižší cenu dosteneme lepší CPU, než-li tomu bylo u předchůdce. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama