Layden: Death Stranding už se dá hrát
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Layden: Death Stranding už se dá hrát

Layden: Death Stranding už se dá hrát

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 6. 2017 13:44 3
Reklama

To, že se aktuální projekt Hidea Kodžimy a jeho týmu Kojima Productions neukázal na letošní E3, bylo pro mnohé z nás zklamáním. A hlavně z toho důvodu, že už bychom rádi o hře věděli něco víc a zkrátka už nás tak úplně nebaví být odevzdáni na milost Kodžimovým kryptickým průpovídkám a neustálým záplavám spekulací. I když hra na konferenci Sony tentokrát chyběla, něco novéh o jsme se přeci jen dozvěděli.

Prezident a výkonný ředitel Sony Interactive Entertainment America Shawn Layden se o titulu zmínil v rozhovoru pro magazín Telegraph a přestože nepřinesl konkrétní informace o obsahu hry, prozdradil, že už se dá hrát. Layden podotýká, že vývoji výrazně prospělo Kodžimovov rozhodnutí využít engine Decima, který vznikl ve nizozemském studiu Guerilla Games. Dílo autorů série Killzone nebo letošního hitu Horizon Zero Dawn údajně Kodžimově týmu výrazně urychlilo práci s testováním a přípravou prototypů úrovní. Sám Layden už prý hru měl možnost vyzkoušet.

Přesto je ale projekt stále v plenkách a Layden dusí jakékoli naděje na to, že by se na pultech obchodů mohl objevit dříve, než se původně čekalo. Aktuálně s ohledem na dřívější Kodžimova prohlášení předpokládáme, že se Death Stranding dočká vydání v roce 2019. Víme ale, že si slavný designér rád dá načas. Na otázku, zda titul naplní očekávání fanoušků, Layden odvětil, že je rozhodně překoná. A ačkoli je vývoj na samotném začátku, díky tomu, že je engine Horizon Zero Dawn prakticky hotový, již brzy bychom hru mohli vidět v akci.

Bylo by to rozhodně příjemné osvěžení po dvou sice velmi působivých, ale především vůbec nic neříkajících trailerech, které nám hlavně představily slavné herce, kteří v příběhu hrají zásadní role. Své naděje nyní upínáme k letošnímu Gamescomu, je ale možné, že si na další detaily budeme muset počkat dokonce až do prosince, kdy jako tradičně proběhne akce PlayStation Experience.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama