Kratos a Atreus budou rovnocenní partneři
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kratos a Atreus budou rovnocenní partneři

Kratos a Atreus budou rovnocenní partneři

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 6. 2017 08:24 9
Reklama

Nový díl série God of War nám na loňské E3 udělal velkou radost a letošní nové záběry z hraní a hlavně oznámení, že hry vyjde už na počátku příštího roku, nás potěšily jakbysmet. Spartský bouřlivák Kratos je jednou z nejvýraznějších tváří platformy PlayStation, v novém díle se ale jeho osobnost přeci jen trochu promění.

Velký vliv na to bude mít především přítomnost jeho syna Atrea. V minulosti jsme si dělali trochu starosti, zda nebude přítomnost malého klučiny spíše na škodu a nebude překážet při brutálním vybíjení hord nestvůr. Šéf vývoje hry Cory Barlog ale v rozhovoru pro magazín US Gamer takové obavy jednoznačně smetl ze stolu:

“Kratos a jeho syn spolupracují. Kluk není přítěží. Kratos nemluví místním jazykem, jeho syn bude tedy po celou dobu vše překládat. Kdykoli uvidíte nějaký nápis na zdi, přečte jej Atreus. Ačkoli hovoří místní řečí, nikdy neopustil hranice lesa, v nemž žil. Když se zlepší, budete mít dojem, že jste za to zodpovědni. V jiných hrách máte často pocit, že jen zlepšujete statistiky. V té naší to vnímám tak, že jste prostě hrdí na dítě.” Atreus bude časem získávat nové schopnosti, pomoc vám ale poskytnou i jiní. Mimo jiné budete mezi své spojence moci počítat i trpaslíka Sindriho, který ukul slavné Thorovo kladivo Mjölnir. 

Server Kotaku zase přinesl nové informace technického charakteru. Stejně jako zvířecí kůže a různé další prvky se i Kratosův plnovous bude pohybovat v reálném čase v závislosti na prostředí. Barlog neprozdradil mnoho, řekl jen, že hlavní designér postav Raphael Grasseti použil pro real-time renderování vousů jeden starý a osvědčený trik. Hra vyjde počátkem příštího roku na PlayStation 4. Ukázka z letošní E3 pocházela z původní verze konzole, je tedy pravděpodobné, že na silnější PS4 Pro bude hra vypadat ještě lépe. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama